Lluís Cortés, durant la roda de premsa prèvia a la final de demà (@FCBbarcelona)
Champions

Lluís Cortés: "Tenim confiança, però no estem confiades"

El tècnic de l'equip blaugrana destaca els perills d'un Chelsea que "no necessita sentir-se protagonista". Vicky Losada i Sandra Paños confessen que des de fa 2 anys treballen per repetir una final de la Champions

Redacció Esport3Actualitzat

Lluís Cortés ha parlat en roda de premsa abans del transcendental partit de demà contra el Chelsea. Un matx que val una Champions. Repassem les declaracions més destacades.

"Tenim algun dubte amb l'onze de demà. Sobre Oshoala caldrà veure la sessió d'entrenament d'avui. Avui decidirem quines jugadores estan al 100%."

 

"Les sensacions són molt bones, estem a punt per jugar un partit per a la història. El partit és diferent de la final a Budapest. Aquell dia hi havia excessiu respecte al rival. Demà estem confiades, tot i respectar enormement el Chelsea."

 

"Tenim jugadores que han jugat partits importants decisius. La clau serà ajustar el nivell de motivació. Cal que regulem la confiança. El treball està fet des de fa temps. Tenim els nostres punts forts i cal estar atents."

 

"Sabem el gran potencial que té el Chelsea, amb jugadores de nivell mundial. Una cosa és tenir confiança i l'altra sortir confiades. El partit de demà és difícil i complicat. Tindrem les nostres opcions i caldrà fer les coses molt bé."

 

"Portàvem dos anys sense encaixar un gol a pilota aturada. És cert que els últims gols a la Champions sí que han arribat d'aquesta manera. N'hem parlat i sabem el que hem de millorar."

 

"La fortalesa més gran de l'equip és que som un equip. Tenim moltes jugadores preparades per resoldre aquestes situacions. Tenim un estil reconeixible i totes les jugadores estan preparades per jugar el partit de demà."

 

"Molts equips de diferents països estan invertint molt per fer grans projectes al futbol femení. A escala europea, molts equips s'estan posant les piles. Arribar a les finals de Champions cada any serà més difícil per a nosaltres."

 

"Esperem el Chelsea que s'ha vist durant tota la temporada. No necessita dur la iniciativa ni tenir la possessió. No necessita sotmetre els rivals sense ser protagonista. Defensivament són molt bones, però hem treballat la forma de trobar espais contra un equip replegat."

 

"Guanyar demà suposaria un gran premi a tota la feina que s'ha fet en el futbol femení. Perdre-la no seria un fracàs, perquè s'estan fent les coses molt bé en el futbol femení al Barça."

 

"Des de Budapest hem treballat més i millor. Arribar fins aquí ha suposat molt sacrifici. Ens ho vam posar com a objectiu i estem en el camí adequat. Seria una alegria molt gran per a tots els culers i reafirmaria l'aposta que al seu dia es va fer pel futbol femení."

 

Per la seva banda, Sandra Paños ha exposat les ganes de l'equip per aixecar l'orelluda.

"Crec que totes som conscients del que ha passat els últims partits de Champions. Marcaran els petits detalls. Hem treballat per arribar al 100% a aquest partit i l'equip està preparat per afrontar-lo."

"Des del 2019 estem treballant molt per repetir una final. Ara estem confiades que hi ha possibilitats."

 

Vicky Losada també ha parlat sobre la importància d'un matx que pot suposar el boom definitiu del futbol femení.

"La pluja no ens influirà. És irrellevant i hem de tenir la confiança de no cometre cap error. Crec que serà un punt a favor per a nosaltres."

 

"Portem dos anys treballant molt. Cada any no hem fet un pas enrere. Les derrotes ens han fet més fortes i aquesta no volem que se'ns escapi. Tenim moltes ganes de regalar aquesta victòria a tots els culés."

 

"És una pena no tenir amb nosaltres tots els culés. És una responsabilitat la imatge que donem demà per a totes les nenes. Lluitarem per ser campiones d'Europa per elles."

 

"No hem fet cap promesa si guanyem demà. Guanyar-la seria un pas molt important. El futbol femení ha de continuar creixent. Si guanyem demà obrirà moltes portes a moltes nenes per seguir creixent."

ARXIVAT A:
Final Champions Göteborg
Anar al contingut