Barça

Lluís Cortés: "Budapest va ser una bufetada, però va ser l'inici de tot"

El tècnic balaguerí, campió d'Europa amb el Barça a Göteborg, desvela la reunió amb les capitanes que ho va canviar tot. "Contra el Lió, les jugadores s'havien sentit que no guanyaven ni un duel", recorda

Àlex CastellsActualitzat

A la vitrina de casa, entre trofeus i altres reconeixements, la medalla de campió d'Europa hi té un lloc preferencial. Ja ha passat un any de la final de Champions al Gamla Ullevi de Göteborg, però Lluís Cortés en té un record ben fresc.

"Allà vam viure un moment únic. La llàstima va ser no poder fer-ho amb els aficionats."

La resistència del Chelsea només va durar 40 segons. És el temps que va necessitar el Barça per avançar-se en el marcador.

"El primer gol se'l fan elles! Comença el partit, xutes al travesser, però una jugadora del Chelsea rebutja, li toca a la cuixa d'una altra jugadora del Chelsea i entra per l'escaire. És un punt de sort. Allà li vaig dir al meu ajudant, Rafel Navarro: "Avui guanyem segur!"

Hores abans de la final, però, va saltar l'alarma. Alexia s'havia d'entrenar amb un fort embenat a la cuixa.

"Vaig dir al meu staff que estava prohibit preguntar-li per la cama. De qualsevol cosa, menys de la cama. No hi volíem donar més importància. Sabia que l'Alexia volia jugar i que faria el possible per jugar. Si hi havia risc, era un risc que tots volíem assumir."

La decepció a Budapest
La decepció a Budapest

Budapest, una "bufetada molt gran"

Cortés va ser a Göteborg, i va assaborir la glòria... però també havia estat a Budapest, dos anys abans.

"Va ser una bufetada molt gran! Recordo que, en el minut 30, ja perdíem 4-0 i li va dir al Dani, el meu assistent d'aleshores: "Què fem perquè no ens en facin vuit? Què fem per no fer el ridícul? Va ser un moment molt dur, però també va ser l'inici de tot."

L'endemà de la desfeta, una reunió amb les capitanes marca el punt d'inflexió perquè l'equip agafi un impuls definitiu.

"Va ser el punt d'inici de tot aquest projecte. Com a staff, sabíem què havíem de fer: entrenar més i millor. Les capitanes, Vicky Losada, Alexia, Torrejón, Patri i Paños, hi estaven d'acord. Contra el Lió, elles s'havien sentit que no guanyaven ni un duel, ni una cursa, que eren més lentes."

La resta és història. Ell, però, ja s'ho mira des de la distància, i pendent de reprendre l'activitat al capdavant de la selecció ucraïnesa.

ARXIVAT A:
Alexia Putellas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut