Jocs Olímpics

Llits de cartró reciclat i prohibició de fer-hi festes: així serà la vila olímpica Covid-free

Les normes de convivència a la vila olímpica inclouen estrictes mesures de seguretat a causa de la Covid

Ruth Gumbau VelascoActualitzat

El comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio ha desvelat com serà la vila olímpica.

A banda de veure els exteriors de la Village Plaza, les càmeres han pogut entrar als apartaments on s'allotjaran els atletes, amb vànoves als llits on es llegeix Tòquio 2020 --la marca dels Jocs continua sent 2020, l'any que s'haurien d'haver disputat--. També hi ha unes acolorides cadires al voltant d'una taula.

Les habitacions seran de 9 metres quadrats les individuals i de 12, les dobles. Els llits estan fets de cartró reciclat però són prou resistents com perquè hi dormin llançadors de pes o jugadors de bàsquet, per esmentar alguns dels atletes de més envergadura.

Les vànoves de les habitacions
Les vànoves de les habitacions, amb la llegenda de Tòquio 2020 (Reuters)

Els apartaments que ara formen part de la vila olímpica es transformaran en pisos de luxe habitables després de les cites olímpica i paralímpica. Nou-cents d'aquests apartaments ja s'havien venut per avançat -amb un preu de fins a 1,3 milions d'euros- abans de l'ajornament dels Jocs el març de l'any passat.

 

Una vila olímpica Covid-free

Les instal·lacions obriran d'aquí 15 dies i esdevindran més importants que mai, ja que --a causa de la Covid-- els atletes tindran prohibit anar enlloc que no sigui als entrenaments i a les competicions. Les normes per prevenir la propagació del coronavirus seran les mateixes per a tothom, independentment de si s'ha rebut la vacuna o no.

Vistes del barri on hi ha la vila olímpica
Vista general de la Vila Olímpica (Reuters)

Als atletes se'ls faran tests cada dia i hauran de dur mascaretes sempre excepte per competir, menjar i dormir. I no es podran fer festes. En cas de beure alcohol, es requereix que es begui a soles.

La clínica on es tractaran els positius per Covid i els contactes estarà separada de la vila olímpica.

Lavabo adaptat per acollir els paralímpics
Les habitacions i lavabos ja estan adaptats per acollir també els Jocs Paralímpics (Reuters)
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut