Carlos Soler celebra el gol de penal que ha tombat el Girona (Manuel Bruque / EFE)
Girona

El Girona paga errades i innocència i cau a València tot i l'expulsió de Çömert (1-0)

Els de Míchel no han rematat entre els tres pals fins al minut 70 i, sense mostrar-se especialment inspirat, el València els ha lligat curt

Jordi SunyerActualitzat

El resum del partit

Amb una única rematada entre els pals durant el partit, i aparentment aclaparat, el Girona ha encetat el seu segon trajecte a Primera amb una derrota en l'imponent Mestalla (1-0), davant un València de Gattuso que tampoc ha impressionat però que ha exhibit més ofici davant d'un equip de Míchel que ha tornat a concedir masses opcions al seu rival.

Ha faltat "punch" i connexió entre línies, més enllà d'algun fogot de Riquelme o d'algun desplaçament d'Aleix Garcia, segurament el futbolista gironí més sòlid.

Rodrigo Riquelme intenta frenar un avanç de Diakhaby (Manuel Bruque / EFE)

Més enllà de la titularitat del "Taty" Castellanos, destinatari preferit de Samu Sáiz a l'hora de repetir caramels, la sorpresa a l'onze de Míchel ha estat l'absència d'Arnau Martínez, que sempre que havia participat en un partit del Girona fins ara ho havia fet com a titular.

A Yan Couto li ha correspost el premi d'enfrontar-se amb el seu compatriota Samuel Lino, empipador i incisiu com ho ha volgut ser, també, "Roro" Riquelme. A la primera que el menut madrileny s'ha topat amb el rocós Diakhaby, s'ha emportat un mastegot, però a la segona, ja l'ha aconseguit desbordar per velocitat, tot i no finalitzar la jugada. 

Taty Castellanos intenta controlar una pilota alta sense èxit (Manuel Bruque / EFE)

El Girona també ha mostrat que vol generar perill a través de l'estratègia; Aleix Garcia ha enviat una pilota llarga que ha despenjat Juanpe al segon pal, però ni David López ni Valery han pogut empènyer la pilota al fons de la xarxa (4'). Però, a poc a poc, els de Míchel s'han anat arronsant i han tornat, com lamentava el seu tècnic durant la pretemporada, a ser "víctimes dels petits detalls que penalitzen massa".

Fora de la seva zona per intentar una acció individual, Yan Couto s'ha vist forçat a cometre una falta tàctica sobre Carlos Soler i ha vist la primera groga del campionat (13'). Com a Castel di Sangro, un altre refús involuntari de David López cap a la seva pròpia porteria en una centrada lateral ha esglaiat Juan Carlos, que ha vist com la pilota tocava el pal (24'). 

Juan Carlos intenta rebutjar una pilota davant la pressió d'Hugo Duro (Manuel Bruque / EFE)

Al Girona li durava molt poc l'esfèrica i el València l'ha anat transformant en la seva versió més contraatacadora. Castellanos no ha pogut rematar dues assistències de Yan Couto (31') i de Samu Sáiz (34'). Els de Míchel, però, jugaven cada cop més agrupats intentant eixugar espais, i ho aconseguien, però continuaven obsequiant el seu rival.

Carlos Soler ha desaprofitat una falta derivada d'una pèrdua ben a prop de l'àrea (36') i una mala distribució de Juan Carlos, insegur en aquest aspecte, ha significat un mà a mà d'Hugo Duro que l'ex del Getafe ha resolt rematant als núvols (39'). El descans era un desig, però el Girona no hi ha pogut arribar indemne per culpa d'un innocent colze obert de Valery en un llançament de falta (1-0, 45'). Figueroa Vázquez ni tan sols ha necessitat el VAR i Carlos Soler ha executat el penal amb solvència.

L'àrbitre Figueroa Vázquez expulsa Eray Çömert (Manuel Bruque / EFE)

Al sisè minut de la represa, però, Eray Çömert ha retornat les cortesies als gironins. El suís ha imprès els seus tacs al turmell del "Taty" Castellanos i, aquest cop sí, el videoarbitratge ha determinat que se l'havia d'expulsar. Gattuso ha deixat Samu Castillejo en punta i ha rellevat el seu únic davanter centre pur, Hugo Duro.

Un salvavides que, amb tot, un Girona nerviós no sabia aprofitar, i fins i tot Castillejo ha tingut a prop el 2-0 (59'). Míchel ha mirat de reactivar el seu equip des de la banqueta amb un triple canvi i una variació d'esquema; Miguel Gutiérrez, Ureña i Stuani per Valery, David López i Samu Sáiz, per tant, defensa de quatre.

 

 

D'aquesta manera sí que el Girona ha anat esgarrapant terreny, però progressava molt lentament. Després d'un primer intent desviat de Riquelme (66'), no ha estat fins al setantè minut quan els de Míchel han anotat la primera rematada entre pals del partit, un batzac d'Aleix Garcia que Mamardàixvili ha desviat com ha pogut. Gennaro Gattuso ha respost fent debutar Nico González, pràcticament irrellevant amb l'excepció d'un gol en orsai (igual que Stuani i Castellanos, assedegats de pilotes) davant un València centrat de forma flagrant en defensar-se i contraatacar.

Però els visitants tampoc han jugat el partit que se'ls suposava vist el guió del partit; ni una acció de perill més, i sense xutar, un debut amb punts era una quimera. Per primer cop a Primera, el Girona s'ha estrenat amb derrota.

Anar al contingut