Futbol

Llauradó i Subies es disputaran en les eleccions d'aquest dissabte la presidència de la Federació Catalana de Futbol

Jaume Llauradó i Andreu Subies són els dos aspirants que aquest dissabte es veuran les cares a les urnes per elegir el president i la nova junta directiva de la Federació Catalana de Futbol, després que Jordi Casals va presentar la seva renúncia com a candidat a les eleccions fa dos dies. Uns 1.200 clubs de tot Catalunya estan cridats a les urnes per elegir president per quarta vegada en sis anys, circumstància que il·lustra la inestabilitat que ha viscut aquesta Federació. De fet, la convocatòria de les eleccions a la presidència que se celebraran dissabte està motivada per una dimissió en massa el 29 de desembre, quan Andreu Subies, llavors vicepresident primer de la Federació, va liderar una revolta contra la presidència, en mans de Jordi Casals.

Actualitzat
L'acte immediat de la dimissió de quinze directius va ser la creació d'una junta gestora i la planificació d'eleccions, els comicis de les quals se celebraran amb només dos aspirants, després que l'expresident Casals va decidir fa dos dies retirar-se i demanar el vot per Llauradó.

Malgrat no haver-se formalitzat una unió entre Llauradó i Casals, com aquest últim va garantir, la suma dels avals de tots dos (362) per convertir-se en candidats fa unes quantes setmanes va ser inferior a l'obtinguda per Subies (374).

Si Subies manté la diferència que va aconseguir en la recollida d'avals, tindrà totes les opcions per erigir-se en nou president de la Federació Catalana, encara que cal esperar al final de la jornada d'aquest divendres el cens definitiu de clubs que tenen dret de vot, ja que la condició necessària és que la junta directiva d'aquests estigui actualitzada al registre del Consell Català de l'Esport.

Aquest dissabte podran exercir el seu vot tots els clubs des de les 11.00 del matí fins a les 19.00 hores. Per a això, disposaran de la seu central a Barcelona, les cinc delegacions territorials i les deu subdelegacions. L'elecció del nou president, així com de la seva junta directiva, és per a un període de sis anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut