Livakovic celebrant l'error de Marquinhos des del punt de penal
Livakovic celebrant l'error de Marquinhos des del punt de penal
Mundial 2022

Quant val el porter Dominik Livakovic, el nou heroi de Croàcia?

Aquest desconegut del gran públic abans del torneig va tornar a ser la cara dels quarts contra el Brasil, mentre que la creu va ser pel central brasiler Marquinhos

Redacció Esport3Actualitzat

En un país de 3 milions i mig d'habitants, tothom parla d'un mateix compatriota: Dominik Livakovic. Al costat dels incombustibles Modric, Perisic o Lovren, el nom del futbolista de 27 anys s'ha fet un lloc al cor dels aficionats croats. El porter del Dinamo de Zagreb, un desconegut del gran públic abans del torneig, és el nou heroi de la selecció balcànica, a semifinals de la Copa del Món per segona edició consecutiva. Aquest dissabte molts es pregunten quant val fitxar una de les grans revelacions i quan trigarà a fer el salt a un gran d'Europa. S'ho està guanyant.

Segons la web especialitzada Transfermarkt, el valor de mercat de Livakovic són 8,5 milions d'euros. Sens dubte, s'està revaloritzant en comparació als 800.000 euros que el primer club de la capital va pagar per incorporar-lo la temporada 2015-26 a un dels equips veïns, NK Zagreb. Sigui com sigui, encara està a anys llum dels 73 milions que el Liverpool va pagar a la Roma per Alisson o els 40 que el City va abonar al Benfica pel també brasiler Ederson. Livakovic, amb contracte fins 2024, és una ganga dins el mercat de la porteria.

Livakovic, la cara; Marquinhos, la creu

Si contra el Japó va aturar fins a tres penals, als quarts no ha estat menys i ha aturat el xut de Rodrygo des de la pena màxima, i ha vist com Marquinhos errava el penal decisiu. Durant el partit contra els brasilers, el porter croat ha fet una exhibició d'aturades. Xutessin el que li xutessin, ho aturava. Només Neymar ha estat capaç de batre'l al temps extra de la primera part de la pròrroga. No podrà igualar-se quant a nom al referent de la seva selecció, Luka Modric, però des d'avui ha immortalitzat per sempre el seu nom com a llegenda de Croàcia.

El Croàcia-Brasil dels quarts de final del Mundial de Qatar és històric. Ho és, en primer lloc, perquè els croats han deixat fora de combat la gran favorita. Ho és, en segon lloc, perquè Croàcia no ha perdut mai una tanda de penals d'un Mundial. I ho és, en tercer lloc, perquè aquesta selecció liderada per Luka Modric està entestada a fer història arribant a una final d'un Mundial per segona vegada en la seva història. Abans, però, haurà d'eliminar a semifinals el guanyador de l'Argentina-Països Baixos.

 

 

La creu del partit, en canvi, ha estat Marquinhos. El central brasiler sortirà a totes les fotos com el jugador que va errar el penal decisiu de la tanda de penals. Si això no fos prou condemna, el del PSG també surt a la instantània del gol de l'empat de Croàcia, el de Petkovic, al minut 116 de partit, quan la pilota li ha rebotat abans d'entrar a la porteria defensada per Alisson. Dues errades que condemnen una selecció que veu com l'hexacampionat s'esfuma. El ball s'ha acabat.

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut