Futbol

Els irreverents càntics dels seguidors escocesos contra la reina Elisabet II

Seguidors del Dundee United van trencar el minut de silenci en la seva visita al camp del Glasgow Rangers. L'endemà els aficionats del Celtic també van sabotejar l'homenatge a la monarca britànica

Actualitzat

La mort d'Elisabet II, monarca del Regne Unit durant 70 anys, ha sacsejat el món. No tots els seus súbdits, però, professen admiració o respecte cap a la seva figura. Com a mostra, la situació que es va viure abans que comencés el partit entre el Glasgow Rangers i el Dundee United. Mentre els seguidors dels Rangers miraven de complir escrupolosament el minut de silenci en homenatge a la reina britànica, aficionats visitants feien sentir las seva protesta entonant un càntic irreverent: "Lizzie's in a box" --la Lizzie és en una caixa--.

No és la primera vegada que se sent aquest càntic en un camp de futbol. El cap de setmana passat ja va ser entonat durant alguns partits de la Lliga irlandesa. Fins i tot els seguidors ultres del Shamrock Rovers el van immortalitzar amb un grafiti en una paret pròxima al seu estadi.

Però aquest comportament encara no s'havia observat al Regne Unit, ja que les competicions esportives van quedar suspeses el cap de setmana passat precisament per la mort de la reina.

Davant el rebombori causat per l'actitud dels seus seguidors a Ibrox Park, el Dundee United va publicar una nota en què es puntualitzava que va ser "una part petita de la nostra afició desplaçada" i que "com a club ja havíem informat els nostres socis de les accions abans del partit amb l'esperança que el minut de silenci seria respectat".  

Aplaudiments per evitar el boicot

Veient les reaccions contràries durant el minut de silenci a Ibrox Park, i tement que aquestes actituds es reproduïssin en els partits que s'havien de jugar l'endemà, la Federació Escocesa va ordenar que en lloc d'un minut de silenci es dediqués un minut d'aplaudiments a la memòria d'Elisabet II. Era especialment temuda la reacció de l'afició del Celtic, que en partit de la Champions contra el Xakhtar Donetsk, a Varsòvia, havia mostrat el dimecres anterior una pancarta molt explícita contra la corona britànica.

Els sabotejadors, però, van reaccionar de pressa al canvi d'estratègia institucional: un sector de l'afició del Celtic va ensenyar durant el partit contra el Saint Mirren una pancarta ben visible amb la llegenda "If you hate the royal family clap your hands" --"Si odies la família reial, pica de mans"--, un lema que van cantar mentre tot l'estadi aplaudia, de manera que es va obtenir l'efecte contrari al que volia aconseguir l'organització.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut