Futbol

L'Iran demana l'eliminació dels Estats Units per publicar malament la seva bandera

Segons la Federació Iraniana, aquest fet infringeix les normes de la FIFA i mereix una suspensió de 10 partits

Redaccció Esport3Actualitzat

L'Estats Units-Iran d'aquest dimarts serà crucial per determinar si una de les dues seleccions es classifica per als vuitens de final del Mundial. Però serà més que això, tenint en compte que els dos països no mantenen unes relacions precisament cordials en el pla de la geopolítica. 

Les hostilitats són patents en tots els aspectes, de tal manera que la Federació Iraniana ha demanat a la FIFA l'exclusió immediata de la selecció nord-americana. El motiu, que en el compte oficial de la Federació dels Estats Units apareix la classificació del grup amb una bandera de l'Iran que no té en compte la simbologia oficial actual, amb un emblema de la República Islàmica. 

 

Segons l'agència semioficial iraniana Tasnim, "En publicar una imatge distorsionada de la bandera de la República Islàmica de l'Iran en el seu compte oficial, l'equip dels Estats Units ha infringit els estatuts de la FIFA, i el càstig per a això és una suspensió de 10 partits". 

La Federació nord-americana hi va posar inicialment més llenya assegurant que no es tractava de cap error, sinó que van decidir eliminar l'escut islàmic per un motiu: "Mostrar el nostre suport a les dones iranianes que lluiten pels drets humans bàsics". En els darrers dies, però, sembla haver optat per una actitud més moderada: ha esborrat el tuit de la polèmica i ha fet nous tuits amb la bandera de l'Iran actual. A més, l'entrenador Gregg Berhalter ha assegurat que ni els jugadors ni el cos tècnic van tenir control de la situació i han ofert una disculpa en conferència de premsa.

És probable que la FIFA miri de passar de costat per aquest conflicte, més diplomàtic que esportiu, però el cert és que l'ambient de cara al partit de dimarts, que a més serà arbitrat per Mateu Lahoz, està prou caldejat. 

L'Iran hauria amenaçat les famílies dels seus jugadors

Però la polèmica no es tanca aquí. I és que segons informa la CNN, el règim teocràtic iranià hauria proferit amenaces d'empresonament i tortura als parents dels jugadors que facin alguna mena de protesta política. En aquest clima, els jugadors iranians es troben en l'ull de l'huracà per haver donat mostres de simpatia als ciutadans crítics amb el règim. En el partit inaugural del Mundial, no van cantar l'himne del país en senyal de protesta i, al final del partit, el seu capità va declarar que els jugadors estaven amb el poble. 

 

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut