L'instructor proposa que es doni per perdut el partit al Fuenlabrada
Si Competició acaba acceptant aquesta proposta, seria l'Elx qui jugaria el play-off d'ascens a Primera contra el Saragossa
L'instructor proposa que es doni per perdut el partit al Fuenlabrada
Futbol

L'instructor proposa que es doni per perdut el partit al Fuenlabrada

Si Competició acaba acceptant aquesta proposta, seria l'Elx qui jugaria el play-off d'ascens a Primera contra el Saragossa

Redacció Esport3 Actualitzat
Els jugadors del Fuenlabrada, en el moment d'arribar a la Corunya (EFE)

L'instructor del cas del Fuenlabrada ha proposat en el seu informe al Comitè de Competició de la Federació que es doni per perdut per part de l'equip madrileny el partit contra el Deportivo de la Corunya i que es va haver de suspendre arran de l'allau de positius al Fuenlabrada. Aquesta mesura, que es planteja com a cautelar, permet a l'Elx disputar el play-off d'ascens Primera contra el Saragossa. La decisió l'haurà d'acabar prenent Competició. En cas de concedir la victòria al Deportivo de la Corunya finalment, el conjunt gallec, a més, evitaria el descens a la Segona Divisió B.

L'Agència EFE ha tingut accés a la providència en què l'instructor, Ricardo Díaz Sánchez, apunta que el Fuenlabrada tenia constància de, com a mínim, un positiu per coronavirus a la plantilla abans de viatjar a la Corunya. Per aquest motiu, es van tornar a fer tests el dilluns, el dia que s'havia de disputar el partit i que l'equip madrileny va viatjar a Galícia, i es van detectar quatre casos més de Covid-19. A la tarda, el laboratori encarregat de fer els tests va notificar a la Lliga l'afectació de coronavirus de vuit membres més del vestidor.

Així,doncs, l'instructor considera que "la conducta de l'equip expedientat va provocar una greu alteració al bon ordre esportiu, amb afectació a la integritat i a la igualtat dels participants a la competició". Considera, a més, que el Fuenlabrada hauria d'haver informat a la Lliga del primer positiu detectat el dissabte 18 de juliol però que la informació que es va remetre va ser parcial i "es va emprendre el viatge a la Corunya posant en risc la plantilla i els àrbitres del partit, que menjaven al mateix hotel on s'allotjava l'equip".

En la providència, es remarca que el "certificat mèdic que va aportar el club expedientat reconeix que els dies anteriors al partit, els futbolistes havien estat en llocs comuns, sense respectar la distància de dos metres i durant més de 15 minuts". Assegura, a més, "que els integrants de la plantilla no van saber l'existència del brot fins a quatre hores abans del partit". Per tot plegat, l'instructor considera que els responsables del Fuenlabrada van "amagar de forma manifesta la situació".

Per tot plegat, l'escrit proposa la derrota del partit per part del Fuenlabrada i que es declari el Deportivo guanyador per un resultat de 3-0.

Anar al contingut