Lilian Thuram en un acte recent (EFE)
Futbol

Lilian Thuram: "A Espanya, que li diguin "negre" a un negre no és racisme, és cultural"

L'exjugador del Barça ha rememorat les seves vivències en un seminari sobre racisme organitzat per l'Ajuntament de Bilbao

Redacció Esport3Actualitzat

Lilian Thuram, exfutbolista del Barça i campió del món amb França l'any 1998, considera que és molt important denunciar els problemes de racisme en el futbol perquè, si no, es trasllada el missatge que "és una cosa normal".

"Si no denuncies el racisme vol dir que acceptes la societat tal com és", ha apuntat Thuram durant el seminari "Prevenir el racisme a l'esport", organitzat per l'Ajuntament de Bilbao. L'exjugador, impulsor de la fundació que porta el seu nom i que promou una educació no xenòfoba, ha recordat que en la seva etapa com a jugador a Itàlia, al Juventus i el Parma, "hi havia aficionats que feien sorolls de mico" i ell instava els seus companys a denunciar-ho públicament.

"La major part dels jugadors i els dirigents em deien 'no passa res, no és greu'. No s'adonaven que col·laboraven a fer que les coses no canviessin. Per això no canvien; perquè la gent que hauria de lluitar per acabar amb el racisme diu que no passa res i no és greu."

Sobre el seu pas per Espanya, Thuram manifesta que "cridar a un negre 'negre' no és racisme, és una cosa cultural". "Però l'interessant és que les mateixes persones no diuen 'ei! blanc'. Molts cops no s'adonen que ells mateixos estan carregats de prejudicis i no entenen aquest prejudici perquè és cultural", ha explicat.

 

Anar al contingut