Martens, en un partit del PSG
Martens, en un partit del PSG
barça

Lieke Martens, un primer any al PSG per sota de les expectatives

Les estadístiques de la neerlandesa han decaigut a França, on l'Olympique de Lió l'ha deixat sense títols

Redacció Esport3Actualitzat

Última jornada a la Lliga francesa femenina amb tot dat i beneït. L'Olympique de Lió, gran dominador històric del campionat amb 16 títols, fa dies que ha consumat el doblet. Com en el torneig de la regularitat, les lioneses també van conquerir la Copa a costa del PSG de Gérard Precheur. Ho viu amb resignació l'exblaugrana Lieke Martens, incorporada el passat estiu per liderar un altre ric i frustrant projecte de Nasser Al-Khelaifi.

La neerlandesa de 30 anys té dos anys més de contracte per treure's l'espina d'aquesta primera temporada a França, on les seves xifres han decaigut respecte a les aconseguides a Barcelona. Si el rendiment d'una davantera es mesura en gols, Martens n'ha anotat 5, 3 a la Lliga i 2 a la Champions. Per comparar, en els seus 5 anys al Johann Cruyff havia signat una mitjana propera a les 15 dianes per temporada, malgrat conviure un temps amb les lesions. A la capital gala ha participat en 26 partits, sortint mitja dotzena de vegades des de la banqueta. Segurament la més cridanera, a l'anada dels quarts de la Champions contra el Wolfsburg.

Punt final a cinc anys de blaugrana i un retret

Un lustre després d'arribar a Catalunya i complir amb l'encàrrec d'abanderar el salt de qualitat del femení blaugrana, la guanyadora del "The Best" 2017 va decidir no renovar i acceptar el "nou repte" parisenc. Mesos més tard expressaria el seu descontentament amb el Barça. No es va sentir valorada i va defensar-se amb un atac: "La gent parla massa i repeteix que vaig deixar casa meva. Per molt que hi fos durant cinc anys, casa meva sempre serà a Holanda". 

Membre de l'equip que fa dos cursos va aixecar la primera Champions culer, el 3 de juny segur que estarà pendent de la final d'Eindhoven.

Anar al contingut