Zlatan Ibrahimovic i Joan Laporta, durant la presentació del suec (EFE)
Barça

"Li vaig demanar a Laporta quatre vegades més per Ibra i m'ho va donar"

L'expresident de l'Inter de Milà ha parlat de la venda del davanter suec al FC Barcelona, en una operació en la qual es va incloure Samuel Eto'o

La temporada 2009/10 va ser la segona temporada de Josep Guardiola a la banqueta del FC Barcelona. El de Santpedor va aconseguir el que semblava impossible: el triplet. El joc del conjunt blaugrana va arribar a un nivell d'excel·lència pràcticament mai vist abans. Tot i això, Guardiola no comptava amb Samuel Eto'o, que ja havia estat a punt de marxar la temporada anterior.

La directiva blaugrana va treballar durant l'estiu per trobar un substitut al camerunès. Finalment, es va arribar a un acord amb l'Inter de Milà per intercanviar Eto'o per Zlatan Ibrahimovic, un dels millors davanters de l'època. Dotze temporades més tard, Massimo Moratti, president del club italià en aquell moment, ha donat els detalls de l'operació que van dur a terme per tancar l'acord.

"Laporta em va preguntar per Ibrahimovic i li vaig dir que era el millor jugador que es podia imaginar. Em va demanar si el volíem vendre, però vaig deixar-li clar que no em passava pel cap."

Moratti, en una entrevista a DAZN, ha continuat explicant com Laporta va insistir per aconseguir el fitxatge del jugador suec.

"Em va fer diverses ofertes i li vaig dir que si em donava quatre vegades més del que oferia, potser el vendria. Uns dies després vaig rebre una trucada i em va dir que passaria per Milà perquè jo tenia raó. Per sorpresa meva em va oferir quatre vegades més. Es va presentar a casa meva i em va dir: 'Aquesta és l'oferta'. I ens vam donar les mans."

Zlatan Ibrahimovic només va durar una temporada al Barça, fet pel qual el suec es va convertir en un dels pitjors fitxatges del club. I és que es van pagar 46 milions d'euros a l'Inter, més cinc de variables, més Samuel Eto'o, que estava valorat en 20 milions d'euros.

Anar al contingut