Motociclisme

L'hospital on estava ingressat Nicky Hayden confirma la mort del pilot

Hayden va ser atropellat per un cotxe el 17 de maig. Des d'aquell dia, va estar ingressat en un hospital de Cesena en situació crítica

Actualitzat

El pilot nord-americà Nicky Hayden ha mort aquest dilluns, segons ha confirmat l'hospital Maurizio Bufalini de Cesena (Itàlia), on estava ingressat des del 17 de maig. El campió del món de MotoGP de l'any 2006 i actual pilot de la categoria de Superbikes es trobava en situació crítica després de ser atropellat per un cotxe mentre circulava en bicicleta.

"Kentucky Kid" va néixer el 30 de juliol del 1981 a Owensboro (EUA). L'afició per les motos li venia de família. El seu pare va ser pilot professional de Dirt Track, i la seva mare i la seva germana gran també van prendre part en competicions. Als 16 anys, Nicky Hayden es va fer professional. Va ser el campió més jove de la categoria de Superbikes dels EUA.

Aquest títol va permetre el seu salt al Mundial de MotoGP de la mà d'Honda. Va ser cinquè del campionat l'any del seu debut, el 2003. L'any 2005 va guanyar el seu primer Gran Premi, al circuit de Laguna Seca, al seu país. L'any 2006, a l'última cita del Mundial, a València, va sumar els punts que necessitava per superar Valentino Rossi i proclamar-se campió de la màxima categoria del motociclisme.

A partir d'aquell moment de glòria va començar el seu declivi. L'any 2009 va passar a Ducati, on va estar fins al 2014 amb un balanç de resultats força dolent. Després de dues temporades a l'escuderia de Jorge Martínez "Aspar" va passar a la categoria de superbikes, novament amb Honda.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut