Muntanya

L'Himàlaia també pateix la recessió pel coronavirus

La ciutat de Namche Bazaar, porta d'entrada a l'Everest, es queda sense turistes i la zona perd la seva principal font d'ingressos
Jordi Ramos Actualitzat
Una vista del cim de l'Everest en una imatge d'arxiu (Reuters)
La ciutat de Namche Bazaar, a gairebé 3.500 metres d'altitud, és la porta d'entrada a l'Everest. Els alpinistes que volen coronar el cim més alt del planeta hi passen almenys una nit per aclimatar-se. Però aquests dies la ciutat és buida, com passa a tot arreu. Namche Bazaar ha crescut i viu gairebé exclusivament del negoci que suposa la febre per pujar l'Everest. La temporada comença ara, a l'abril, però a l'aeroport de Lukla ja no hi aterra cap turista des que les autoritats han suspès les autoritzacions per fer expedicions al cim de la Terra.

El Pemba Galzen és xerpa, guia d'alta muntanya. Entre l'abril i el maig guanya un 7.000 euros, prou per alimentar la seva família tot l'any. Ara, sense aquests ingressos, no sap com s'ho farà.    

L'Himàlaia dona feina a un milió de persones al Nepal i representa el vuit% del producte interior del país. Les muntanyes aquests dies, però, estan en silenci.
Anar al contingut