L'Hèrcules cau golejat contra l'Osasuna (0-4) i Esteban Vigo és destituït

L'Hèrcules és el nou cuer de la Primera Divisió després de caure golejat a casa amb l'Osasuna (0-4). El conjunt alacantí segueix en caiguda lliure, i en acabar el joc el seu entrenador, Esteban Vigo, ha estat destituït. En altres partits de la jornada, el Racing segueix en bona línia i ha guanyat la Reial Societat (2-1). L'Sporting agafa aire a costa d'un Almeria enfonsat en el penúltim lloc (1-0). El Llevant s'ha emportat els tres punts de Riazor, amb un gol de Rubén Suárez en l'últim minut (0-1). A San Mamés el Vila-real ha sorprès l'Athletic Club (0-1) i és tercer després de la derrota del València a Mestalla contra el Sevilla (0-1).

Hèrcules, 0 – Osasuna, 4

L'Osasuna ha començat dominant el marcador amb un gol de Camuñas al minut 10. El públic local s'ha començat a desesperar quan, en el 35, Nelson ha fet el segon en aprofitar un mal refús del porter local, Calatayud. El vendaval pamplonès ha continuat a la segona part. Primer Vadozc ha marcat el tercer gol, enmig de les protestes del públic contra el tècnic local, Esteban Vigo. I sis minuts més tard Sola ha certificat la golejada de la jornada. L'Hèrcules no aixeca cap i només ha estat capaç de sumar quatre punts en les últimes onze jornades. En canvi, l'Osasuna aconsegueix tres punts molt importants que l'allunyen de la zona calenta.

Racing, 2 - Reial Societat, 1

El Racing ha portat la iniciativa del joc durant la primera meitat, amb una Reial Societat sortint a la contra. Rosenberg ha estat a punt de fer justícia al domini local, però el seu xut no ha trobat porta en la primera gran ocasió. Quan faltaven tres minuts pel descans, un gran xut de Kennedy des de fora l'àrea ha rebotat a La Bella i ha superat el porter Bravo en el 1 a 0. A la represa la Reial Societat, en la seva primera ocasió de l'encontre, ha igualat la contesa. Griezman ha fet una gran voleia des de l'interior de l'àrea aprofitant una precisa passada de Xabi Prieto. Però l'alegria ha durat poc als visitants, ja que el mexicà Giovani ha tornat a avançar el Racing en rematar una centrada des de la banda esquerra en el minut 77. Els últims minuts han estat d'infart, i la Reial Societat ha estat a punt d'empatar en un final increïble. Però els tres punts han quedat a casa d'un Racing que continua en línia ascendent.

Sporting, 1 - Almeria, 0

En un partit dramàtic per la lluita per la permanència, els locals s'han avançat en el marcador amb un gol molt polèmic de De las Cuevas al minut 13. El davanter de l'equip asturià ha perforat la porteria visitant ajudant-se de les mans, després d'un atac amb fins a quatre rematades a porta. L'Almeria ha tingut ocasió de marcar amb una rematada de Goitom que el porter local, Juan Pablo, ha refusat encertadament en l'ocasió més clara de la primera meitat. Els visitants, molt necessitats de punts, han pressionar en la segona però sense èxit. L'Sporting de Gijón suma tres punts vitals davant un rival directe per la permanència, l'Almeria. Els de Preciado s'allunyen una mica de la zona de descens, davant un Almeria condemnat per la seva falta de punteria i per l'actuació arbitral.

Dépor, 0 - Llevant, 1

Un gol de Rubén Suárez en l'últim minut ha donat tres punts d'or al Llevant. El conjunt visitant entrenat per Luis García continua presentant uns números impecables en aquesta segona volta. I ja mira cap amunt de la classificació amb els seus últims resultats. El Dépor ha jugat un mal partit, amb un domini infructuós en els primers 45 minuts. A la segona el Llevant s'ha fet denominador, i amb el gol de Rubén Suárez s'ha emportat de forma merescuda la victòria. Els granotes han pogut sentenciar el joc abans, però quan semblava que perdonaven els de Riazor, el gol de Rubén Suárez ha fet justícia. Aquest cop el porter local Aranzubia ha estat el protagonista negatiu pel seu equip, en fallar de forma colossal en el gol dels granotes.

Athletic, 0 - Vila-real, 1

El Vila-real, amb un solitari gol de Marcos Ruben a la segona meitat, s'ha emportat els tres punts de La Catedral. Els bascos han fet més mèrits per aconseguir la victòria, però per primer cop en aquesta temporada no han pogut marcar al seu estadi. En canvi, una centrada perfecte del visitant Borja Valero l'ha rematada de forma esplèndida Marcos Ruben, i ha avançat el seu equip en el marcador al minut 57. Els de Joaquin Caparrós han tancat el seu rival en busca del gol de l'empat, no s'han rendit, però el Vila-real ha pogut mantenir el resultat. El bon paper de la defensa del Vila-real ha evitat que Diego López passés angúnies per mantenir la seva porteria a zero. El Vila-real es consolida a la tercera plaça i en canvi l'Athletic no ha aprofitat l'ensopegada de l'Espanyol per assolir la cinquena plaça.

València, 0 - Sevilla, 1

En l'últim partit disputat a Mestalla, el Sevilla ha aprofitat el mal moment del València per emportar-se tres punts d'or en la seva lluita per apropar-se a la zona europea. Rakitic, en el minut 70, ha fet l'únic gol d'un partit vibrant i amb alternatives per als dos equips. Amb aquesta derrota a casa, el València perd la tercera posició de la classificació a mans del Vila-real.