Futbol

L'FCF deixa el Porqueres sense l'ascens de categoria per rebutjar el racisme

El conjunt gironí no podrà pujar a Primera Catalana en rebre una sanció de la Federació Catalana per negar-se a jugar després que un jugador rebés un insult racista d'un rival

Redacció Esport3Actualitzat

La Unió Esportiva Porqueres tenia l'opció d'aconseguir una fita històrica per a l'entitat: ascendir a Primera Catalana. El conjunt gironí, però, va perdre tota opció de pujar de categoria per una decisió de la Federació Catalana de Futbol que ha causat molta polèmica. 

Els fets van passar en el darrer partit contra el Tossa, quan els jugadors van decidir marxar del terreny de joc després que un dels seus companys, l'Ibra, rebés un insult racista per part d'un rival. En el seu compte de Twitter, el club va anunciar que el partit quedava suspès i, tot seguit, publicava un contundent missatge: "UE Porqueres vol manifestar que amb el racisme tolerància 0".

El club va denunciar els fets a la Federació Catalana de Futbol i aquesta, després d'estudiar el cas, ha pres una decisió difícil de creure. El Comitè de Competició ha castigat durament al Porqueres amb la pèrdua del partit contra el Tossa, li ha restat tres punts de la classificació i li ha imposat una multa de 240 euros. 

El principal argument de la federació és que no s'ha aportat cap prova que l'insult racista s'arribés a fer. El Porqueres està decidit a no deixar-ho aquí i recorrerà la decisió al Comitè d'Apel·lació i si cal, anirà al Tribunal Català de l'Esport.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut