José María Marín va ser expresident de la CBF durant tres anys
Futbol internacional

L'expresident de la CBF José María Marín, condemnat a quatre anys de presó pel cas 'FIFAgate'

Marín, de 86 anys, haurà de pagar a més un multa de 1,2 milions de dòlars i se li confiscaran més de 3,3 milions de dòlars, segons ha anunciat la Fiscalia Federal del Districte Est de Nova York

Actualitzat

José María Marín, expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) entre el 2012 i el 2015, ha estat condemnat aquest dimecres a quatre anys de presó als Estats Units per l'escàndol de corrupció de la FIFA.
   
Marín, de 86 anys, haurà de pagar a més un multa d'1,2 milions de dòlars i se li confiscaran més de 3,3 milions de dòlars, segons ha anunciat la Fiscalia Federal del Districte Est de Nova York.

El que va ser màxim dirigent del futbol brasiler havia estat declarat culpable de corrupció per un jurat nord-americà el mes de desembre. Marín és el primer pes pesant condemnat a la presó per l'anomenat cas 'FIFAgate', en què s'han vist involucrats desenes de dirigents del futbol internacional.

El fiscal federal Richard P. Donoghue va assegurar en un comunicat que "la sentència d'avui demostra que, malgrat tot el seu poder i prestigi, els directius del futbol que van corrompre" l'esport "no estan per sobre de la llei".
Anar al contingut