Kipsang a la Marató de Berlín, l'any 2018 (EFE)
Atletisme

L'explusmarquista mundial de marató Wilson Kipsang, sancionat quatre anys per dopatge

L'atleta kenià, medalla de bronze a la marató de Londres 2012, ha estat castigat per repetides faltes en la comunicació de la seva situació i per aportar proves i testimonis falsos

Redacció Esport3Actualitzat

Wilson Kipsang, explusmarquista mundial en marató, haurà d'estar-se quatre anys sense competir. És la sanció que li ha imposat la Unitat d'Integritat de l'Atletisme (IAU), el tribunal disciplinari la Federació Internacional, després d'haver-se saltat diversos controls antidopatge. L'atleta kenià, de 37 anys, ha estat castigat per repetides faltes en la comunicació de la seva situació i per haver aportat proves i testimonis falsos.

 

 

La sanció és efectiva a partir del 10 de gener d'aquest 2020, segons desvela el comunicat de la IAU. El corredor africà ja havia estat suspès provisionalment a principis d'any.

Kipsang és el sisè maratonià més ràpid de la història, gràcies al registre aconseguit a Berlín l'any 2016: 2 hores, 3 minuts i 13 segons. En el seu palmarès, a més de la medalla de bronze en la marató dels Jocs Olímpics de Londres 2012, destaquen també les victòries en les maratons de Londres -en dues ocasions-, Berlín, Nova York i Tòquio.

Anar al contingut