Futbol

L'exjugador francès Michel Platini, escollit president de la UEFA en derrotar Johansson

La UEFA té nou president. Es tracta de Michel Platini. L'exjugador internacional francès s'ha imposat en les eleccions del Congrés al titular sortint, el suec Lennart Johansson, que presidia el màxim organisme del futbol europeu des del 1990 i que a partir d'ara quedarà de president honorífic. Platini, l'únic jugador de la història que ha aconseguit la Pilota d'Or tres vegades consecutives i una de les grans llegendes del futbol portarà les regnes de la UEFA durant els pròxims quatre anys.

Actualitzat

Michel Platini s'ha imposat en una igualada votació, 27 vots a 23, al suec Lennart Johansson. Johansson passarà a la història per haver encapçalat la modificació del format de la Copa d'Europa. Aquest també serà el primer objectiu del seu successor: reduir el nombre de participants en la Lliga de Campions, de manera que es passi de quatre a tres en les lligues més potents del vell continent. Una mesura que té un segon objectiu: una representació més ajustada de totes les nacions, circumstància que també vol reflectir en la composició del seu comitè executiu, on hi haurà quatre anys més Ángel María Villar. El president de la federació espanyola mantindrà el seu rol, tot i haver donat el vot a Johansson.

Platini, de 51 anys, és una de les llegendes del futbol mundial. En el seu període de jugador, ha estat l'únic capaç de guanyar en tres ocasions consecutives la Pilota d'Or, que distingeix el millor jugador europeu. Amb la Juventus, es va proclamar campió d'Europa en la tristament recordada final de Heysel, en què van morir 39 persones entre seguidors de la Juve i del Liverpool. I amb la selecció francesa es va proclamar campió de l'Eurocopa disputada a França el 1984, després de derrotar Espanya a la final. Luis Miguel Arkonada encara pateix malsons pel greu error que va cometre després d'una falta llançada pel mateix Platini.

La seva arribada al capdavant de la UEFA aproparà, després de molts anys, l'organisme europeu amb la FIFA. El suport que li ha donat públicament el seu president, el suís Joseph Blatter, podria marcar el principi d'una entesa que podria concretar-se amb la creació del tan esperat calendari únic del futbol mundial.

Anar al contingut