Ángel Vizcay a l'entrada de l'Audiència Provincial de Navarra, en una imatge d'arxiu (EFE)
Futbol

L'exgerent de l'Osasuna admet pagaments per arreglar partits

Ángel Vizcay confessa haver arreglat almenys sis partits, entre ells un empat que es va pactar amb l'Espanyol al final de la temporada 2013-14

Actualitzat

L'exgerent de l'Osasuna Ángel Vizcay ha admès en el judici que se segueix a l'Audiència Provincial de Navarra que entre el 2012 i el 2014 es van fer diferents pagaments en efectiu, amb coneixement de la junta directiva, per arreglar partits i evitar el descens de l'equip pamplonès. Entre aquests, Vizcay ha admès haver pactat l'empat amb l'Espanyol, que amb un punt se salvava, per 250.000 euros al final de la temporada 2013-14 (1-1).

El que va ser treballador de l'Osasuna durant 24 anys ha admès més pagaments, i en algun no es tractava de primes per guanyar sinó per deixar-se guanyar: ha assegurat que el maig del 2013 es va fer un pagament de 150.000 euros al Valladolid per guanyar el Deportivo; un altre de 150.000 al Betis per guanyar el Celta, i un tercer de 400.000 euros al Getafe perquè "no guanyés" a Pamplona. Al final de la temporada 2013-14, sempre segons el testimoni de Vizcay, es va pagar 400.000 euros al Betis per superar el Valladolid i, a més del pagament a l'Espanyol, també es van pagar 250.000 euros més al Betis perquè es deixés guanyar a Pamplona. La combinació de resultats d'altres partits, però, va fer que l'Osasuna baixés igualment a Segona al final d'aquella temporada.

Vizcay ha fet aquesta confessió en el marc d'una investigació a sis exdirectius de l'Osasuna, tres exjugadors del Betis i dos agents immobiliaris acusats d'apropiació indeguda, delictes societaris, falsedat en document mercantil, falsificació de comptes i corrupció esportiva.

 

 

 

 

Anar al contingut