Noelia Romero ja no és la "compliance officer" del FC Barcelona
BARÇAGATE

L'exdirectora de Compliment Normatiu del Barça denuncia coaccions del club

Noelia Romero també acusa Laporta de connivència amb el seu acomiadament i el Barçagate

Actualitzat

L'exdirectora de Compliment Normatiu del FC Barcelona Noelia Romero ha denunciat "coaccions per part de Román Gómez-Ponti (excap dels serveis jurídics) i de Marta Plana (exdirectiva)" durant la seva investigació interna del cas Barçagate en el judici pel seu acomiadament de juliol del 2020.

"Jo vaig fer fins a tres denúncies de coacció per no poder accedir a la informació i investigar sobre el Barçagate. Els Mossos d'Esquadra conclouen que el meu informe és complet i íntegre i que l'han usat per a la seva investigació del cas. El Barça va contractar una empresa (l'auditora KPMG, amb un cost de 75.000 euros) per fer un informe dirigit per part del club amb informació esbiaixada per redactar la meva carta d'acomiadament."


La denunciant sol·licita 300.000 euros per danys i perjudicis, la nul·litat del procediment i un acomiadament improcedent que tindria com a compensació 14.906,76 euros.

Malgrat el canvi a la presidència al març del 2021, la postura del FC Barcelona de Joan Laporta, defensada per l'advocat Berenguer Tomàs, segueix sent que l'acomiadament de Romero va ser disciplinari per "les falsedats en l'informe del Barçagate, l'existència de denúncies incompletes, les actes del Departament Compliance sense signar i l'absoluta pèrdua de confiança en la seva persona".

En canvi, l'advocat de la demandant, Antonio Jordà, ha exposat que l'acomiadament té relació directa amb l'informe de Romero sobre el Barçagate, que "el Barça, amb la ressonància mediàtica que té, no pot maltractar així una 'compliance officer'" i que ha d'haver-hi "una sanció exemplar".

A més, ha advertit que "el president (Josep Maria Bartomeu), el director general (Òscar Grau) i el cap dels serveis jurídics (Román Gómez-Ponti) estan imputats en el cas per culpa de l'informe de Romero i van participar en el seu acomiadament".

 

Els testimonis de la part denunciant, els exdirectius Maria Teixidor, Enrique Tombas i Jordi Calsamiglia, dimitits juntament amb tres directius el 9 d'abril del 2020 arran de l'informe intern sobre el Barçagate, i el president del Comitè d'empresa, Jaume Feliu, han defensat la gestió professional de Romero durant la seva estada en el FC Barcelona i la validesa del seu treball en aquest cas.

 

 "Per a mi l'acomiadament de Romero és una represàlia directa. Va haver-hi una resistència per part d'alguns departaments del club cap a l'informe, especialment del departament jurídic. L'informe de Romero va ser rigorós."

 

Tant Calsamiglia com Tombas formaven part del Comitè de Compliance com a representants de la directiva quan va esclatar el Barçagate.

Entre els testimonis del FC Barcelona hi havia el mateix Gómez-Ponti, que va assegurar que durant el lideratge de Noelia Romero "els mecanismes de Compliance no estaven funcionant i va contaminar els circuits". A més, va admetre que com a cap dels serveis jurídics del club va bloquejar "circuits de pagament a proveïdors del Departament de Compliance".

 

David Bellver, directiu que va entrar en el Departament de Compliance quan van dimitir sis directius a l'abril de 2020, va ser un altre dels testimonis aportats pel club blaugrana.

"La Compliance Officer no ens va lliurar la informació que li demanem o va trigar molt a fer-nos-la arribar i no ens va respondre alguns correus electrònics."

Mireia Simona, actual membre del comitè de Compliance i un altre dels testimonis del FC Barcelona, també va donar suport a aquesta argumentació. A més, el club blaugrana va aportar la prova testifical d'Enric Olzina, un dels perits de KPMG que va fer l'informe del Departament de Compliance en el qual es va basar la carta d'acomiadament de Noelia Romero.

El judici, que ha durat pràcticament quatre hores i s'ha celebrat a la Ciutat de la Justícia, ha quedat vist per a sentència aquest dimarts

ARXIVAT A:
Barçagate
Anar al contingut