Xavi Torres, en un partit de la seva etapa al Betis, club on va jugar entre 2013 i 2016
Xavi Torres, en un partit de la seva etapa al Betis, club on va jugar entre 2013 i 2016
Futbol

L'exblaugrana Xavi Torres, condemnat a presó i inhabilitació per arreglar partits

10 mesos de presó i 22 d'inhabilitació, la sentència per a l'actual capità del Lugo de Segona Divisió en el marc de l'anomenat cas Osasuna

Redacció Esport3Actualitzat

El nom de Xavi Torres, futbolista format al planter del FC Barcelona que va arribar a debutar al primer equip de la mà de Pep Guardiola, passarà a la història com el del jugador en actiu que ha rebut la primera condemna sobre corrupció esportiva dictada a l'Estat per arreglar partits.

Les penes per a l'actual capità del Lugo de Segona Divisió, de 36 anys, ha estat de 10 mesos de presó, 22 d'inhabilitació per l'exercici de la seva professió i una multa econòmica de 400.000, més una part de les costes del procés.

Receptors de primes a tercers: quants diners van rebre?

La sentència del Tribunal Suprem en el marc de l'anomenat cas Osasuna també ha condemnat el ja retirat Antonio Amaya, ex de Rayo i Betis, entre d'altres. Es considera provat que el club navarrès va primar Torres i Amaya quan militaven al club verd-i-blanc a través de diferents directius, cinc dels quals també figuren en la condemna. L'objectiu no era un altre que "alterar els resultats de la competició esportiva".

En concret, l'Audiència de Navarra detalla que els dos futbolistes haurien rebut 650.000 euros per "motivar" el seu triomf contra el Valladolid i deixar-se guanyar contra Osasuna en la darreres jornada de la Lliga 2013-14. Tot i que el resultat final d'aquell enfrontament va ser de 2-1 a favor dels de Pamplona, no van evitar el seu descens.

Amb tot, el migcampista nascut a Xàbia (Alacant) ha vist com el Tribunal Suprem rebaixava les penes de dos anys a 22 mesos en considerar que, si bé un jugador pot influir, el desenllaç d'un partit depèn de factors aliens als esportistes primats.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xavi Torres (@xavitorres14)

Anar al contingut