Bàsquet

L'exbase de l'Uni Girona Núria Martínez posa punt final a la seva carrera

Es retira una de les grans bases catalanes dels últims anys. La mataronina Núria Martínez deixa les pistes amb 36 anys per començar nous projectes fora del bàsquet. No descarta, però, tornar algun dia al 3x3, modalitat que havia practicat darrerament
Xevi Bardolet Actualitzat
Núria Martínez seguirà vestint la samarreta de l'Uni Girona

La pandèmia del coronavirus ha impedit que Núria Martínez, una de les millors bases catalanes d'aquest segle, es pugui acomiadar en una pista de bàsquet. Perquè la mataronina, de 36 anys, ho deixa. Fa uns dies es va saber que no continuaria a l'Uni Girona i ara sabem que Martínez busca nous projectes fora de la cistella. De fet està llicenciada en Direcció i Administració d'Empreses i actualment ja té un nou ofici.

Després d'una llarga trajectòria a l'estranger -com moltes jugadores catalanes de primer nivell- Núria Martínez ha militat a l'Uni Girona les tres últimes temporades. Destaca la Lliga aconseguida l'any passat. En aquest últim curs però, pràcticament no ha pogut jugar per un arrencament als isquiotibials que es va fer a l'estiu.

La base mataronina va debutar a la Lliga Femenina amb l'UB Barça en la temporada 2000-2001, va jugar al Perfumerías Avenida i després va començar una llarga trajectòria a l'estranger -va tornar per jugar al desaparegut Ros Casares la temporada 2010-2011. Ha tingut etapes molt prolífiques al Dinamo de Moscou -amb el qual va guanyar una Eurocup el 2007-, l'Schio italià i el Galatasaray. Va arribar a jugar amb les Minnesota Lynx de la WNBA i el seu èxit més gran amb la selecció espanyola és la medalla de plata del Mundial de Turquia del 2014.

Anar al contingut