Lewis Hamilton al podi de Suzuka (@F1)
Lewis Hamilton al podi de Suzuka (@F1)
Fórmula 1

Lewis Hamilton, via lliure per sumar un nou Mundial després de l'abandonament de Sebastian Vettel al Gran Premi del Japó

El pilot de Mercedes, que sortia des de la "pole", ha liderat la cursa en tot moment. L'abandonament del seu gran rival, Vettel, li ha deixat en safata de plata sumar un nou campionat del món.

Daniel AlentoActualitzat

L'abandonament de l'alemany Sebastian Vettel en la cinquena volta del Gran Premi del Japó per pèrdua de potència del seu Ferrari ha deixat via lliure a Lewis Hamilton (Mercedes) en el camí per sumar el seu quart Mundial de Fórmula 1 (2008, 2014, 2015). Hamilton ha guanyat al circuit de Suzuka, i al podi l'han acompanyat els dos pilots de Red Bull, l'holandès Max Verstappen i l'australià Daniel Ricciardo. En el pròxim gran premi, als Estats Units (22 octubre), Hamilton podria ser campió si guanya i Vettel no supera el sisè lloc, o si es segon i Vettel no millora una desena posició.

Els problemes del cotxe de Vettel s'han fet evidents abans de la sortida, amb els mecànics de Ferrari treballant a la mateixa graella. L'alemany, segon al costat de Hamilton, no ha trigat a ser superat per Verstappen, el francès Esteban Ocon (Force India), Ricciardo i el finlandès Valtteri Bottas (Mercedes).

En la primera volta, el madrileny Carlos Sainz, en la seva última carrera amb Toro Rosso, ha tingut un accident que l'ha fet abandonar. Ha entrat el cotxe de seguretat i, quan ha marxat, Vettel també ha estat superat pel mexicà Sergio Pérez (Force India) i el brasiler Felipe Massa (Williams). A Ferrari n'han tingut prou, i han decidit la retirada de l'alemany. Hamilton, sempre al capdavant de la cursa, ha començat a marcar distàncies, inquietat només per Verstappen.

Una punxada del canadenc Lance Stroll, que ha deixat el seu cotxe aturat en una zona complicada del circuit, ha comportat un cotxe de seguretat virtual a 5 voltes del final mentre es retirava el vehicle. Una circumstància que semblava donar més tranquil·litat al líder del Mundial en el tram final del gran premi. Però, quan la cursa s'ha rellançat, Hamilton ha perdut ritme i ha vist com el seu perseguidor se li acostava molt. No prou, però, per superar-lo i permetre'l augmentar el seu avantatge en la classificació amb Vettel fins als 59 punts a falta de 4 grans premis per tancar la temporada.

Fernando Alonso (McLaren Honda), que ha sortit últim a causa d'una penalització de 35 llocs per la substitució de components de la seva unitat de potència, ha acabat lluitat pels punts. L'asturià ha protagonitzat un bonic duel en l'última volta amb Massa, però finalment no l'ha pogut superar i ha acabat onzè, sense sumar cap punt.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut