Max Verstappen
Max Verstappen ha fet la tercera "pole"
Fórmula 1

Max Verstappen aconsegueix la "pole" al GP d'Estíria

Francesc Rosés / Redacció Esport3Actualitzat

A la Fórmula 1, Max Verstappen ha confirmat un dia més que aquesta temporada pot acabar amb el domini de Mercedes dels últims anys. El seu Red Bull ha estat el més ràpid als entrenaments oficials del Gran Premi d'Estíria. És la tercera "pole" que aconsegueix Verstappen des que es va iniciar el campionat.

El seu gran rival en la lluita pel Mundial, Lewis Hamilton, sortirà segon. El britànic ha acabat tercer la sessió, però s'ha aprofitat de la sanció a Valtteri Bottas per avançar un lloc en la graella. Fernando Alonso, que va ser cinquè als lliures, sortirà vuitè, i Carlos Sainz, dotzè.  

A la primera sessió d'aquest dissabte, Lewis Hamilton havia marcat el millor temps en la tercera sessió d'entrenaments del Gran Premi d'Estíria en què equips i pilots preparen la "qualy" a partir de la qual s'establirà l'engraellat de sortida de la cursa.

El cotxe de Hamilton durant la cursa
Lewis Hamilton ha començat el dissabte sent el més ràpid (Reuters)

Max Verstappen havia fet el segon millor registre a dues dècimes del pilot anglès, però ha vist com li eliminaven el millor registre per haver superat els límits de la pista en el viratge més polèmic del circuit, el desè. Valtteri Bottas, tercer, ha confirmat la recuperació de l'equip Mercedes, tot i que Sergio "Checo" Perez, quart, també ha confirmat que Red Bull continua tenint monoplaces competitius.

Els dos pilots de l'equip Alpha Tauri, Yuki Tsunoda i Pierre Gasly, han estat cinquè i sisè, i han aconseguit que entre els sis primers hi hagués els quatre pilots que fan servir motors Honda. Charles Leclerc, setè, ha estat el millor pilot de Ferrari i s'ha classificat davant Fernando Alonso. Carlos Sainz, per la seva banda, s'ha hagut de conformar amb el tretzè lloc.

 

Anar al contingut