Lewis Hamilton s'imposa a Bahrain (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton supera Max Verstappen en un gran duel a Bahrain

El pilot de Mercedes ha suat de valent després d'una gran remuntada del neerlandès, que s'ha vist obligat per la FIA a tornar la posició al britànic en una polèmica decisió. Carlos Sainz ha estat vuitè i Fernando Alonso s'ha hagut de retirar

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha guanyat la primera cursa del Mundial de Fórmula 1, amb un final polèmic en el que han obligat Max Verstappen a tornar la posició que li havia guanyat al pilot angles a tres voltes del final. Ha estat una carrera intensa, amb un duel molt igualat entre Hamilton i Verstappen, en el que l'estratègia ha jugat un paper molt important, però en la que al pilot holandes de Red Bull no li han permès fer el que Lewis Hamilton ha fet servir durant tota la cursa: utilitzar l'exterior dels viratges més complicats.

Mercedes ha optat per una estratègia més conservadora per Hamilton, que s'ha aturat primer que Verstappen i ha posat pneumàtics durs en els dos darrers relleus. El neerlandès ha escollit pneumàtics mitjans i ha perdut temps al final del segon relleu que ha allargat al màxim. Quan cap dels dos pilots havia de fer més aturades, Verstappen disposava de pneumàtics més nous amb 16 voltes per cobrir. El pilot de Red Bull ha anat reduint la diferencia.

A menys de 4 voltes del final ha intentat avançar Hamilton. L'anglès li ha tancat la porta, i Verstappen s'ha vist obligat a sortir del viratge per fora de la vorera. Hamilton ho ha denunciat per radio al seu equip, i al cap de pocs segons Red Bull ha rebut la notificació del director de carrera perquè fes saber al seu pilot que havia de tornar la posició. Així ho ha fet el pilot neerlandès, i Hamilton ha pogut acabar la carrera en el primer lloc. La decisió ha estat origen de polèmica, perquè al llarg de tota la cursa Verstappen havia comunicat per ràdio al seu equip que Hamilton feia servir repetidament els exteriors d'alguns viratges. En aquest cas, però, direcció de carrera no ha pres cap decisió.

Lewis Hamilton durant la cursa (Reuters)

Els Mercedes han tornat a ser competitius en condicions de carrera com ho demostra el fet que Valtteri Bottas ha acabat tercer, tot i que ha perdut molt temps en el box en una aturada per canviar pneumàtics, al quedar encallada una roda. La quarta posició ha estat per Lando Norris que ha acabat davant Checo Pérez. El pilot mexicà ha tornat a fer una gran remuntada perquè ha hagut de prendre la sortida últim i des de boxes, després d'haver quedat aturat el seu Red Bull en la volta de reconeixement.

Charles Leclerc ha acabat sisè, i ha estat el millor pilot de Ferrari després que Carlos Sainz perdés molt de temps en els primers instants de la cursa al tenir un xoc amb Lance Stroll. Fernando Alonso ha fet un magnífic començament de Gran Premi, en lluita amb els pilots de Ferrari, McLaren i Lance Stroll, però problemes de bateria l'han anat retardant, i al final s'ha hagut de retirar per un problema en els frens.

El millor debutant ha estat Yuki Tsunoda, que ha acabat novè, i Mick Schumacher ha acabat setzè rere Sebastian Vettel. Nikita Mazepin ha tornat a estar decebedor al ser víctima d'una sortida de pista a l'inici de la carrera, fet que també ha motivat la primera sortida del cotxe de seguretat.

 

 

Anar al contingut