Lewis Hamilton ha guanyat la cursa del GP de Mèxic de Fórmula 1 (EFE)
Fórmula 1

Lewis Hamilton s'imposa al GP de Mèxic però no pot segellar el Mundial de Fórmula 1

La tercera posició de Valteri Bottas obliga a posposar les celebracions del britànic fins diumenge vinent als Estats Units

Actualitzat

Lewis Hamilton s'haurà d'esperar per celebrar el seu sisè títol mundial de Fórmula 1. El pilot de Mercedes s'ha imposat en el GP de Mèxic de Fórmula 1, desè triomf del britànic aquesta temporada, però el seu company d'equip, Valteri Bottas, l'únic que pot fer-li trontollar les opcions de conquerir el campionat, ha acabat tercer, fet que obliga a posposar les celebracions de Lewis Hamilton. El circuit de les Amèriques, als Estats Units, podria ser l'escenari la setmana que ve on el pilot de Mercedes es coroni com a campió al Mundial 2019 de la Fórmula 1.

La sortida no ha pogut ser més espectacular, amb un Max Verstappen enfadat en veure com li havien pres la "pole" per una sanció de tres posicions per no haver reduït al final de la sessió de classificació de dissabte quan onejava la bandera groga per l'accident de Valteri Bottas.

L'holandès ha sortit com un tro per remuntar posicions però de seguida s'ha posat en paral·lel amb Lewis Hamilton i s'han tocat, fins al punt que el de Red Bull ha retallat una xicana per la gespa i s'ha vist obligat a cedir posicions en la seva reincorporació. Poc després, l'holandès, cada cop més nerviós, també s'ha tocat amb Bottas i ha rebentat la roda. Verstappen ha rodat una volta sencera només amb 3 pneumàtics, fet que, a banda de perdre temps, només li ha servit per dir adeu a qualsevol opció de podi.

Mentrestant, a la part davantera, Leclerc encapçalava la cursa perseguit pel seu company d'equip, Sebastian Vettel, que han protagonitzat una lluita fratricida pel triomf. La gestió de les aturades a boxes, però, ha acabat decantant la posició més privilegiada per a l'alemany, que ha acabat en la segona posició mentre que el monegasc s'ha hagut de conformar amb la quarta.

Valteri Bottas és qui ha pujat al calaix més baix del podi i ha estat la bona actuació del finlandès el que li ha permès aigualir la festa a Lewis Hamliton.

 

Anar al contingut