Lewis Hamilton durant el Gran Premi d'Espanya (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton s'imposa al Circuit de Barcelona-Catalunya

El britànic ha superat Max Verstappen gràcies a l'estratègia que ha adoptat Mercedes de dues aturades. Carlos Sainz ha estat setè i Fernando Alonso, dissetè

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton es troba ja a només dues victòries per aconseguir la que fa número 100 en la seva trajectòria en la Fórmula 1. El pilot de Mercedes ha sabut aprofitar una bona estratègia del seu equip per guanyar el Gran Premi d'Espanya i augmentar el seu avantatge en el Mundial sobre Max Verstappen, que ha estat líder gran part de la cursa, però amb l'estratègia inadequada del seu equip Red Bull. Tot i ocupar el lloc brut en l'engraellat, Verstappen ha superat Lewis Hamilton, que tenia la "pole", en el primer viratge del circuit.

A partir d'aquell moment ha controlat com un mestre la pressió de Hamilton, que veia que ho tindria malament per passar el seu rival. El seu equip, però, ha jugat amb l'estratègia, i quan els dos pilots havien fet la primera aturada, amb avantatge un altre cop per a Verstappen, han esperat catorze voltes i han tornat a aturar Hamilton. A Red Bull podrien haver reaccionat duent a terme la mateixa operació amb Verstappen una volta més tard, amb la possibilitat que el neerlandès no perdés la posició.

Però com que l'equip no tenia rodes de recanvi tan noves, han decidit que Verstappen intentés anar fins al final amb els mateixos pneumàtics. Les gomes, però, s'han anat degradant i a sis voltes del final Hamilton ha pogut superar sense problemes el pilot de Red Bull. Com que Verstappen portava molta distància a Valtteri Bottas, tercer classificat, a Red Bull han aturat el pilot neerlandès per posar pneumàtics tous per poder marcar el punt de la volta ràpida, a dos girs del final.

Els Mercedes, com ha reconegut Max Verstappen a l'acabar, tenen molta més velocitat que la resta de monoplaces. Això també ha permès Valtteri Bottas acabar tercer, tot i que en la primera fase de la carrera anava rere Charles Leclerc. El pilot de Ferrari ha acabat quart davant Checo Pérez i Daniel Ricciardo. Carlos Sainz, que ha fet una mala sortida en un circuit on els avançaments són molt difícils, s'ha hagut de conformar amb el setè lloc davant Lando Norris i Esteban Ocon. El pilot d'Alpine ha estat l'únic que ha fet una sola aturada al box, i ha acabat novè. El seu company, Fernando Alonso, portava la mateixa estratègia, però s'ha vist obligat a canviar rodes a dues voltes del final, i ha acabat dissetè.

Anar al contingut