Fórmula 1

Lewis Hamilton no té pietat i s'imposa en el Gran Premi d'Estíria

Hamilton ha relegat a la segona posició el seu company, el finlandès Valtteri Bottas. L'holandès Max Verstappen (Red Bull) ha acabat la cursa en tercera posició. Un error dels mecànics deixa Carlos Sainz sense opcions en el Gran Premi d'Estíria

Francesc RosésActualitzat
Victòria de Lewis Hamilton en un Gran Premi d'Estíria que no ha estat tan mogut com el d'Àustria que es va disputar la setmana passada en aquest mateix circuit. La superioritat de Mercedes ha estat total, tenint en compte que Valtteri Bottas, que sortia quart, ha estat capaç de superar els pilots que tenia davant, especialment Max Verstappen, i ha acabat segon. El pilot holandès de Red Bull, amb uns pneumàtics més vells que els de Bottas, no ha pogut resistir l'atac del pilot finlandès en les darreres voltes, tot i que s'ha defensat amb un estil extraordinari.

Carlos Sainz, que ocupava el tercer lloc en l'engraellat de sortida, s'ha vist perjudicat per una errada de l'equip al box quan ha parat per canviar pneumàtics. Ha perdut allà tres posicions i, al final, fins i tot l'ha superat el seu company d'equip Lando Norris, en aquest cas ben atès al box, que ha tornat a fer un final de carrera extraordinari i ha guanyat tres posicions en l'últtima volta. Norris ha acabat cinquè i és tercer en el campionat rere Bottas i Hamilton.

Nova decepció a Ferrari. Els seus dos pilots han xocat en la primera volta i s'han hagut de retirar. Vettel, desè en l'engraellat, ha perdut posicions en el moment de la sortida i Leclerc, que era rere seu l'ha envestit en arribar al tercer viratge. El pilot monegasc s'ha excusat pel seu atreviment.

Hamilton s'ha situat primer des del moment de la sortida i Max Verstappen s'ha hagut de conformar amb el segon lloc en la primera fase de la carrera. L'holandès ha estat el primer dels de davant que ha parat per canviar pneumàtics i això ha fet que els tingués en pitjors condicions en les últimes voltes. El seu company Alex Albon, molt discret, ha acabat quart després d'haver sabut aguantar en dura lluita l'atac de Checo Pérez, que ha fet una gran remuntada, ja que sortia setzè. Els cotxes s'han tocat a dues voltes del final i el del pilot mexicà ha quedat afectat. Això ha fet que Lando Norris el superés en la darrera volta i que entrés en la línia d'arribada en paral·lel amb el seu company Lance Stroll i amb Daniel Ricciardo.

Carlos Sainz, en terra de ningú en les últimes voltes, ha decidit parar al box per posar rodes només a dues voltes del final. No ha perdut cap posició, ha acabat novè, i amb pneumàtics tous ha pogut fer la volta més ràpida, de manera que ha guanyat un suplement en la classificació del Mundial que encapçala Valtteri Bottas amb sis punts d'avantatge sobre Lewis Hamilton.

 

Anar al contingut