Lewis Hamilton a Suzuka (@MercedesAMGF1)
Lewis Hamilton a Suzuka (@MercedesAMGF1)
Fórmula 1

Lewis Hamilton bat el rècord del circuit de Suzuka i guanya la "pole position" del Gran Premi del Japó

El britànic ha batut el rècord de volta ràpida del circuit japonès

Actualitzat

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes), que durant la Q2 ha batut el rècord de volta ràpida al circuit de Suzuka amb un temps d'1:27.819, sortirà diumenge des del primer lloc de la graella del Gran Premi del Japó. El líder del Mundial ha sumat així la seva "pole position" número 71, desena de la temporada i la primera que aconsegueix al traçat japonès. Segon ha acabat el seu company Valtteri Bottas, una posició que no podrà mantenir a causa d'una sanció, i tercer l'alemany Sebastien Vettel (Ferrari), al davant dels dos pilots de Red Bull, l'australià Daniel Ricciardo i l'holandès Max Verstappen.

Fernando Alonso (McLaren Honda), tot i el seu bon paper en la sessió de qualificació, desè, sortirà l'últim després d'haver estat penalitzat amb 35 posicions a la graella de sortida. L'equip va detectar divendres una fuita hidràulica i van haver de substituir múltiples elements de la seva unitat de potència: el motor de combustió intern (vuitè de la temporada), el turbo (desè), l'MGU-H (desè), l'MGU-K (vuitè), la bateria (setena) i la unitat de control electrònic (sisena). A més, els seus mecànics han treballat més temps del permès per posar el cotxe a punt per a la qualificatòria.

L'asturià no ha estat l'únic penalitzat. Durant la tercera sessió d'entrenaments lliures, Bottas ha patit un accident que li ha obligat a canviar la caixa de canvis sense haver-la fet servir durant 6 grans premis. El finlandès, el més ràpid d'aquesta sessió al davant del seu company Lewis Hamilton, s'ha vist castigat amb cinc llocs a la graella de sortida. La mateixa sanció i pel mateix motiu que també ha recaigut sobre un altre finlandès, Kimi Räikkönen, que també s'ha accidentat en la tercera sessió de lliures. El de Ferrari havia acabat sisè la Q3. Divendres, Carlos Sainz (Toro Rosso) també havia estat sancionat amb la pèrdua de 20 llocs a la sortida, els mateixos que el britànic Jolyon Palmer (Renault).

Finalment, la graella de sortida serà la següent:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)          

2. Sebastian Vettel (Ferrari)       

3.Daniel Ricciardo (Red Bull)        

4. Max Verstappen (HOL/Red Bull)

5. Esteban Ocon (Force India)         

6. Valtteri Bottas (Mercedes)        

7. Sergio Pérez (Force India)    

8. Felipe Massa (Williams)            

9. Stoffel Vandoorne (McLaren Honda) 

10. Kimi Raikkonen (Ferrari)    

11. Nico Hulkenberg (Renault)       

12. Kevin Magnussen (Haas)            

13. Romain Grosjean (Haas)             

14. Pierre Gasly (Toro Rosso)       

15. Lance Stroll (Williams)           

16. Marcus Ericsson (Sauber)           

17. Pascal Wehrlein (Sauber)          

18. Jolyon Palmer (Renault) 

19. Carlos Sainz (Toro Rosso)  

20. Fernando Alonso (McLaren Honda)   
 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut