Fórmula 1

Lewis Hamilton lidera un altre doblet de Mercedes en el GP de la Xina

Amb aquesta nova victòria, Lewis Hamilton lidera el Mundial de Fórmula 1

Francesc RosésActualitzat

El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) s'ha adjudicat aquest diumenge el Gran Premi de la Xina de Fórmula 1 en una carrera impecable, la número mil de la història de la categoria reina de l'automobilisme. Aquesta victòria, a més, li ha servit per assaltar el lideratge del Mundial.

El cinc vegades campió del món ha estat acompanyat al podi pel seu company d'equip, Valtteri Bottas (segon), i per l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari). 

En la sortida el cotxes que ocupaven les posicions de la dreta han superat els que eren a l'esquerra, i d'aquesta manera Hamilton ha superat Bottas, que ocupava la "pole", i Leclerc, 1uart en l'engraellat, ha passat Vettel, que era tercer. 

A partir d'aquell moment Hamilton li ha ha agafat cert avantatge a Bottas i ha pogut fer una carrera tranquil·la amb un monoplaça que s'ha mostrat molt més ràpid que els Ferrari. Els pilots de l'equip italià no han pogut pressionar als de Mercedes, fet agreujat per una estratègia discutible que ha sacrificat Leclerc respecte Vettel, i que al final s'ha tradut amb la pèrdua d'una posició (Verstappen ha acabat davant Lecerc) i de la volta rápida, que aquest any val un punt del Mundial, i que ha anat a parar en mans de Pierre Gasly, cinquè darrera de Leclerc, amb el seu Red Bull.

Carlos Sainz s'ha vist implicat en un accident en la primera volta que l'ha obligat a parar al box, i s'ha hagut de conformar amb la catorcena posició.

 

Anar al contingut