Lewis Hamilton guanya el Gran Premi d'Espanya (Reuters)
Motor

Lewis Hamilton guanya el GP d'Espanya i referma el lideratge al Mundial amb rècord inclòs

El britànic supera el nombre de podis de Michael Schumacher. Max Verstappen ha superat Bottas a la sortida per aconseguir el segon lloc, mentre que Carlos Sainz ha acabat sisè

Francesc RosésActualitzat

Nova victòria de Lewis Hamilton en el Gran Premi d'Espanya. La quarta d'aquesta temporada i la que fa 88 al llarg de la seva vida en la Fórmula 1. El pilot de Mercedes s'ha posat primer des del moment de la sortida, ha sabut controlar l'estat dels seus pneumàtics i ha pogut batre Max Verstappen que ha estat l'únic pilot que d'alguna manera l'ha pressionat.

El seu company Valtteri Bottas ha perdut temps en el moment de la sortida i l'han passat Verstappen i Stroll. Hamilton s'ha pogut escapar tot i que ha mantingut un ritme molt lent en la primera part de la carrera. No volia, segons ha reconegut després, tornar a tenir els problemes que van fer que se li escapés la victòria en l'ultima cursa que es va disputar a Silverstone. Verstappen ha tornat a fer una cursa excepcional tenint en compte la inferioritat del seu Red Bull respecte als Mercedes i no ha tingut problemes per aguantar la pressió que li ha fet en alguns moments un discret Valtteri Bottas, que s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc, i que continua rere seu en la classificació del Mundial.

Aquests tres pilots han doblat la resta de participants. Checo Pérez, que tornava a competir a l'haver donat negatiu en les proves del Covid-19 ha passat quart per la línia d'arribada, però ha estat penalitzat amb cinc segons per no haver fet cas a les banderes blaves quan era doblat per Hamilton, i ha hagut de cedir el lloc al seu company a Racing Point Lance Stroll. Carlos Sainz, que sempre havia puntuat en els Grans Premis en aquest circuit, ho ha tornat a fer. Ha dut a terme un altre cursa excepcional, i li han faltat només dos segons per poder passar en la classificació al penalitzat Checo Pérez. Ha estat sisè i ha acabat per davant de pilots com Sebastian Vettel i sobretot Alex Albon amb un Red Bull molt més competitiu que els McLaren.

Nova decepció de Ferrari. Charles Leclerc, que anava a una sola aturada, com ha estat el cas de Checo Pérez, s'ha hagut de retirar perquè es bloquejava el seu motor Ferrari. Sebastian Vettel, que només ha fet una sola aturada, ha acabat setè.

En el Mundial Hamilton augmenta l'avantatge sobre Max Verstappen, però Valtteri Bottas, que ha sumat el punt per haver fer la volta més ràpida en el darrer gir, només és tercer.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut