Rosberg Hamilton
Rosberg ha sortit de la pista en el primer revolt i ha deixat via lliure a Hamilton (Rosberg)
Motor

Lewis Hamilton guanya el Gran Premi del Canadà i anima el mundial de Fórmula 1

Rosberg només ha pogut ser cinquè i veu reduït a nou punts l'avantatge al capdavant de la classificació; Vettel Bottas ha completat el podi

Actualitzat

Lewis Hamilton ha aconseguit un èxit molt rellevant al Gran Premi del Canadà aquest diumenge amb una victòria, la segona seguida, que l'acosta a Nico Rosberg en la lluita pel campionat. El líder ha tingut una tarda desafortunada al Gilles Villeneuve i ha acabat cinquè, amb la qual cosa torna a cedir una quantitat important de punts, tot i que no perd el primer lloc de la classificació (l'avantatge se li ha reduït a 9 punts). El tercer al podi ha estat Sebastian Vettel, el gran protagonista en l'inici de la cursa.

Vettel ha fet una sortida hàbil i potent des de la segona línia i ha avançat per la dreta els dos Mercedes, que s'han descentrat i s'han tocat les rodes en l'intent de no perdre més passada. Això ha fet Rosberg fora de la pista. L'alemany ha trepitjat gespa i ha retrocedit fins al desè lloc mentre recuperava l'estabilitat de les gomes.

L'incident hauria permès al pilot de Ferrari agafar un avantatge determinant, però s'ha empassat l'últim revolt abans del mur dels campions i Hamilton se li ha enganxat a la cua. L'anglès ha aprofitat la primera aturada del tetracampió per recuperar el primer lloc i ja no ha permès que se li escapés, tot i que ha patit de valent al final amb la degradació del pneumàtic tou. L'ha beneficiat, a més, l'estratègia a dues aturades de l'equip Ferrari, que, si bé ha estat intel·ligent al principi -han aprofitat un cotxe de seguretat virtual a la volta 11, quan a Jenson Button se li ha cremat el motor-, els ha perjudicat en el segon canvi.

Tot plegat ha deixat les coses molt a favor de Hamilton. Ha circulat sol, mentre que Rosberg es trobava un trànsit que l'entorpia una vegada i una altra, i passava dificultats atacant pilots competitius com Kimi Räikkönen. La batalla amb el finlandès ha estat tan llarga que, quan l'ha pogut passar, ja tenia la resta de pilots capdavanters massa lluny. Ha aconseguit atrapar Max Verstappen en les últimes tres voltes, però l'holandès s'ha defensat prou bé per obligar-lo a forçar massa i perdre el control d'unes gomes també massa gastades. Ha fet una virolla que l'ha condemnat definitivament al cinquè lloc.

Sense èxit en l'última pressió a Hamilton, Vettel ha consolidat la segona posició i Valtteri Bottas ha pres la tercera havent estat dels pocs pilots que també han fet una única aturada. Verstappen, quart, s'ha mostrat a un nivell més proper al de Barcelona que al de Montecarlo, i ha tornat a superar el seu company a Red Bull, Daniel Ricciardo.

Fernando Alonso ha tingut un principi esperançador, i ha guanyat posicions gràcies a l'agitació de la sortida, però l'única aturada qua ha fet l'ha deixat catorzè i ja només ha pogut remuntar fins a l'onzè lloc, just fora dels punts. Els McLaren ho han passat prou malament en un circuit com el de Mont-real.

Qui sí ha puntuat ha estat Carlos Sainz, en un novè lloc excel·lent, tenint present que havia sortit vintè. A més, el resultat del madrileny torna a ser millor que el de l'altre Toro Rosso, Daniil Kvyat, dotzè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut