Fórmula 1

Lewis Hamilton firma la "pole" a Monza, davant de Bottas i Sainz

Hamilton, sis vegades campió de món, ha elevat a 94 el seu propi rècord històric de "poles" a la Fórmula 1; Bottas sortirà segon i Sainz, tercer

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha obtingut la "pole" pel Gran Premi d'Itàlia després de batre al seu company Valtteri Bottas. Carlos Sainz ha donat la sorpresa en obtenir el tercer millor temps davant Checo Pérez i Max Verstappen. Ferrari ha tornat a tenir una actuació decebedora, i aquest cop a casa, amb Charles Leclerc que no ha pogut passar a la Q3 i Sebastian Vettel que s'ha quedat en la Q1, es a dir, entre els cinc més lents.

Durant la sessió de classificació molts pilots han intentat gaudir de l'efecte aspiració en les rectes del circuit buscant el rebuf de pilots amb cotes tant o més ràpids que els seus, i això ha creat situacions sorprenents i en alguns casos polèmiques. Curiosament, però, cap dels tres primers classificats ha pogut aprofitar el rebuf d'un altre pilot. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas perquè eren sempre els primers en sortir amb un pacte entre ells de no utilitzar el rebuf. Hamilton ha fet millor volta que el seu company i ha marcat la sisena "pole" de la temporada, que a més a més és la setena que aconsegueix en el traçat més ràpid del campionat.

Carlos Sainz tampoc s'ha pogut aprofitar de l'efecte aspiració en cap dels seus intents i ha marcat un registre impressionant que el permetrà sortir per segon cop aquesta temporada des del tercer lloc. El pilot de McLaren sortirà davant pilots com Checo Pérez, quart, i Max Verstappen, amb monoplaces teòricament superiors al seu, i també del seu company Lando Norris que s'ha hagut de conformar amb el sisè lloc davant Daniel Ricciardo, un dels grans derrotats de la jornada. El pilot de Renault ha estat setè i sortirà davant Lance Stroll, Alex Albon, i Pierre Gasly, que només ha pogut fer servir un joc de pneumàtics tous nous en la Q3.

Charles Leclerc ha salvat parcialment els mobles a Ferrari en obtenir la tretzena posició mentre que el seu company Sebastian Vettel ni ha pogut passar a la Q2. El pilot alemany haurà de prendre la sortida a casa des del dissetè lloc.

 

 

 

Anar al contingut