Lewis Hamilton torna a fer la "pole" (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton fa la "pole" in extremis al GP de l'Emília-Romanya

El britànic ha fet una gran volta, ha tret 35 mil·lèsimes a Sergio Pérez i ha aconseguit la "pole" per primera vegada aquesta temporada

redactor Esport3Actualitzat

Lewis Hamilton ocuparà la "pole position" en l'engraellat de sortida del Gran Premi de l'Emilia Romagna. El pilot de Mercedes ha marcat el millor temps en una sessió de classificació de les més ajustades dels darrers anys. El campió del món compartirà però la primera línia de l'engraellat amb Checo Pérez, que de no haver estat per una petita errada en l'última volta, podria haver aconseguit la "pole" amb el seu Red Bull. El seu company Max Verstappen, que era el gran favorit per aconseguir el millor temps, ha comès dues errades en la seva millor volta i s'ha hagut de conformar amb el tercer millor temps. A causa de l'estratègia per passar de la Q2 a la Q3, Hamilton i Verstappen prendran la sortida amb pneumàtics entremitjos, i Pérez ho farà amb els més tous, Aquest fet pot provocar diferències en l'eficàcia en el moment de la sortida i, lògicament, en l'estratègia de parades al box durant la carrera.

Charles Leclerc, amb Ferrari, ocuparà el quart lloc en l'engraellat, també amb pneumàtics tous com Perez, fet que pot provocar més diferencies en els primers instants de la cursa. Pierre Gasly, amb Alpha Tauri ocuparà la cinquena posició davant els dos pilots de McLaren, Daniel Ricciardo i Lando Norris. El pilot anglès tenia provisionalment la "pole" però li han tret el registre per haver superat els límits en una corba del circuit. Valtteri Bottas ha decebut després d'haver dominat bona part de les sessions d'entrenament, i sortirà vuitè davant Esteban Ocon i Lance Stroll.

Decepció per a Carlos Sainz i Fernando Alonso, que no han pogut passar a la Q3. El pilot de Ferari ha explicat que havia tingut alguns problemes amb els frens. El pilot asturià, per la seva banda, no ha fet referència a cap problema particular. S'ha d'explicar, però, que en el pas de la Q2 a la Q3, menys d'un segon de diferència ha separat als quinze primers classificats, quan l'any passat aquest era el marge que separava en moltes ocasions als cinc primers.

La carrera de demà promet en general fortes emocions, i encara més si es confirmen les possibilitats que hi hagi pluja en algun moment de la prova.

Anar al contingut