Lewis Hamilton guanya el 7è Mundial
Fórmula 1

Lewis Hamilton es proclama campió del món per setena vegada, i iguala la fita de Schumacher

El pilot britànic conquereix el setè Mundial de Fórmula 1, i iguala d'aquesta manera la fita aconseguida en el passat per Michael Schumacher

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha guanyat el Gran Premi de Turquia després de tenir una actuació molt meritòria, i s'ha adjudicat el setè títol mundial que l'iguala a Michael Schumacher. El seu company Valtteri Bottas ha tingut una cursa decebedora sobre l'aigua, que ha estat sempre present sobre la pista, i ha acabat molt endarrerit i fora dels punts. Checo Pérez, segon, ha estat l'únic supervivent de l'equip Racing Point que ha pujat al podi, després d'una segona meitat de carrera en la qual el seu company Lance Stroll, que ocupava la "pole", s'ha enfonsat completament. Sebastian Vettel ha estat el tercer classificat en un final de la darrera volta en què fins i tot Carlos Sainz ha tingut opcions per pujar al podi. El pilot de McLaren ha acabat cinquè.

La cursa ha començat sobre pista amb aigua amb els dos pilots de Racing Point que han passat a ocupar els primers llocs, amb Stroll davant Pérez, quan Max Verstappen, segon en l'engraellat, ha fet patinar massa els seus pneumàtics. En la primera fase de la carrera, amb tots els favorits amb pneumàtics de pluja, la lluita més forta l'han protagonitzat Sebastian Vettel, que havia fet una gran sortida, i Lewis Hamilton pel quart lloc.

Com que la pista s'ha anat eixugant, tots els pilots s'han anat aturant al box per posar pneumàtics intermedis, i ha estat en aquell moment quan han començat a canviar les posicions. El resultat de tot això és que Verstappen ha fet una mala aturada i ha tornat a la pista darrere dels pilots de Racing Point, que hauria pogut passar. També ha fet una patinada, i l'han passat Vettel i Hamilton que rodaven rere seu.

Com que la pista era molt més eixuta però encara hi havia aigua, els pneumàtics intermedis s'han anat degradant, i els pilots feien errades o perdien posicions. Stroll no s'ha aturat en el moment adequat, i ha perdut el primer lloc, que ha passat a ocupar Checo Pérez. Hamilton ha fet com el pilot mexicà i no s'ha aturat, de manera que de cop i volta s'ha trobat en la segona posició. Al final ha avançat Pérez, i ha començat a augmentar el seu avantatge amb un Mercedes que anava recuperant la seva competitivitat sobre la pista més seca. El pilot anglès no ha comès cap errada i fins i tot ha decidit no parar un darrer cop a boxes en la part final de la cursa, quan ho podria haver fet sense perdre posició. Hamilton ha aguantat perfectament i ha acabat obtenint una de les millors victòries des que competeix en la Fórmula 1.

L'última volta ha agrupat els pilots que hi havia rere Hamilton, i en l'últim revolt Leclerc ha passat Pérez. El pilot de Ferrari s'ha passat de frenada i el mexicà l'ha tornat a superar, així com també Sebastian Vettel. En aquesta lluita també ha estat a punt de pujar al podi Carlos Sainz, que ha estat el pilot que ha guanyat més posicions en la carrera, donat que sortia setzè i ha acabat cinquè. Max Verstappen, pendent també d'una possible penalització, ha creuat la línia d'arribada en el sisè lloc. Valtteri Bottas, que en cap moment de la temporada ha estat rival per a Lewis Hamilton, ha acabat catorzè i ha estat doblat pel campió.

Lewis Hamilton ha igualat, doncs, el rècord de Michael Schumacher, i si continua la pròxima temporada, podria passar al primer lloc absolut, amb vuit títols mundials.

 

D'on surt Lewis Hamilton?

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut