Lewis Hamilton celebra exultant el seu triomf al podi d'Hungaroring (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton bat Max Verstappen a Hongria

L'estratègia d'equip ha servit al pilot de Mercedes per sumar el vuitè triomf de la temporada i anar més líder a l'aturada d'agost

Francesc RosésActualitzat

Vuitena victòria de la temporada per a Lewis Hamilton en un Gran Premi d'Hongria que ha ofert una lluita aferrissada entre el pilot anglès i Max Verstappen, el pilot que ocupava la "pole".

Tot i que tenia la carrera perduda respecte al pilot de Red Bull, l'equip Mercedes ha fet parar una vegada més al seu pilot per canviar pneumàtics, de manera que ha pogut recuperar el temps que havia perdut respecte Verstappen, a qui també ha pogut avançar a tres voltes del final.

Verstappen havia superat Hamilton en la sortida i els primers moments de la carrera, i ha estat capaç de aguantar la pressió del pilot anglès durant una bona estona de la carrera. Després del primer canvi de pneumàtics, Hamilton ha intentat superar al seu rival, però Verstappen s'ha defensat en una lluita espectacular en la que els dos han  estat rodant en paral·lel. Hamilton no l'ha pogut superar i l'estratègia de l'equip Mercedes ha optat per aturar un cop més al seu pilot.

Hamilton ha perdut més de 20 segons, però amb pneumàtics nous ha recuperat volta rere volta el temps perdut, i no ha tingut problemes per superar al rival de Red Bull a tres voltes del final. Donat que el tercer classificat era molt lluny, Verstappen ha optat per fer una altra parada, per posar pneumàtics tous i marcar la volta més ràpida, cosa que li ha permès  marcar un punt suplementari.

Charles Leclerc ha estat durant bona part de la cursa en el tercer lloc davant Sebastian Vettel, però l'equip Ferrari també ha adoptat una estratègia diferent pel pilot alemany, que ha fet una aturada suplementària per posar pneumàtics tous. Això li ha permés superar el pilot monegasc en les últimes voltes. Vettel ha acompanyat doncs Hamilton i Verstappen en el podi final. 

Un altre heroi de la cursa ha estat Carlos Sainz, que ocupava el vuitè lloc en l'engraellat. Ha fet una bona sortida, i ha imprès un ritme molt fort durant la carrera. En les últimes 20 voltes, ha estat capaç d'aguantar la pressió del company de Verstappen a Red Bull, Pierre Gasly, i ha pogut tornar a acabar en la cinquena posició, el mateix resultat que havia aconseguit en el passat Gran Premi d'Alemanya.

Després d'aquesta cursa, que donarà pas a tres setmanes de vacances, Lewis Hamilton continua líder del campionat davant el seu company Valtteri Bottas, que ha acabat vuitè, i Max Verstappen, que es va distanciant dels pilots de Ferrari en la classificació.

Anar al contingut