Lewis Hamilton durant la classificació a Qatar (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton aconsegueix una estratosfèrica pole a Losail

El britànic ha tret més de quatre dècimes al segon classificat, el neerlandès Max Verstappen

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha fet el millor temps en la "qualy" del Gran Premi de Qatar, en què ha tret quatre dècimes de segon al seu rival directe en la lluita pel títol. Max Verstappen s'ha hagut de conformar amb el segon millor temps davant Valtteri Bottas, però, en contra del que passarà amb els pilots de Mercedes, el neerlandès haurà de sortir de la part menys adherent de la pista. 

A més, el pilot de Red Bull no podrà comptar amb l'ajut del seu company d'equip Checo Pérez, donat que el mexicà ni tant sols ha pogut passar a la Q3 i sortirà onzè.

Pierre Gasly, que ha trencat l'aleró davanter i ha punxat una roda en el darrer intent, ocuparà la quarta posició en l'engraellat de sortida davant d'un sorprenent Fernando Alonso. El pilot asturià, que ha estat cinquè, ha marcat el seu millor registre en aquesta temporada de retorn.

Carlos Sainz, per la seva banda, ocuparà el setè lloc després d'haver estat l'únic pilot de Ferrari que ha passat a la Q3. El pilot madrileny també ha estat l'únic que ha pogut passar a la Q3 fent servir pneumàtics mitjans, conjuntament amb els pilots de Mercedes i Max Verstappen. Aquests pilots, doncs, podran prendre la sortida amb aquest tipus de compost, amb l'avantatge que això comporta si la cursa es desenvolupa en condicions normals.

Anar al contingut