Lewis Hamilton ha aconseguit la "pole" en el GP d'Alemanya (EFE)
Fórmula 1

Lewis Hamilton aconsegueix la "pole" en el GP d'Alemanya

Desastre a Ferrari, i és que, després de dominar les dues sessions d'entrenaments lliures el divendres, els problemes mecànics han deixat fora de combat Sebastian Vettel i Charles Leclerc

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha aconseguit una "pole" sorpresa a Hockenheim quan tothom esperava un domini absolut dels pilots de Ferrari, Charles Leclerc i Sebastian Vettel.

Hamilton ocuparà la "pole" en l'engraellat davant Max Verstappen, mentre que Valtteri Bottas i Pierre Gasly ocuparan les posicions immediates. Ferrari ha protagonitzat la sessió de classificació més desastrosa de la temporada, al quedar-se en la Q1 Sebastian Vettel, per un problema en el turbo, i Charles Leclerc, màxim candidat per obtenir la "pole", per un problema a la bomba da gasolina al començar la definitiva Q3.

La sorpresa ha arribat a la Q1, quan Vettel, des del cotxe, ha anunciat problemes al motor del seu Ferrari. S'ha aturat al box i els enginyers han vist immediatament que tenia un problema en el turbo que no es podia solucionar, de manera que el pilot alemany ha hagut de baixar del seu monoplaça. Els dos pilots de l'equip italià havien estat els més ràpids al llarg del cap de setmana, i a Ferrari confiaven que Leclerc pogués obtenir, al menys, el millor temps en la Q3, ja que ja havia demostrat que era capaç de fer-ho. A l'hora de la veritat, però, ni ha pogut sortir del seu box, ja que els mecànics han detectat un problema a la bomba de gasolina que tampoc s'ha pogut reparar. D'aquesta manera Vettel haurà de prendre la sortida des de l'última posició i Leclerc sortirà desè, quan gairebé tots els rivals pensaven que serien els pilots que ocuparien la primera línia de l'engraellat.

Max Verstappen, un altre candidat als primers llocs, ha tingut un problema en el motor en la primera fase de la sessió de classificació, però tot i això ha aconseguit superar Valtteri Bottas, i ocuparà una posició en la primera línia de l'engraellat que encapçalarà un sorprès Lewis Hamilton. El pilot anglès, líder actual del Mundial, ha aconseguit la quarta "pole" de la temporada a l'espera que no plogui en una cursa que de moment se li presenta molt més bé del que pensava.

 

Anar al contingut