L'Europa sorprèn el Girona a base d'estratègia i es proclama campió de la Copa Catalunya per tercera vegada (2-1)

L'equip gracienc, de la Tercera Divisió, ha confirmat la seva condició de "matagegants" d'aquesta edició en sorprendre el Girona gràcies a dos gols a pilota parada fets per Alberto i Alex Poves. Christian Alfonso ha fet el gol de l'honor dels gironins

El C. E. Europa s'ha proclamat campió de la Copa Catalunya per tercera vegada a la seva història en imposar-se al Girona en la final disputada al Nou Sardenya. Tot i les dues categories de diferència entre els dos equips, els graciencs, que juguen a la Tercera Divisió, han sorprès el rival, de la Segona A, a base d'estratègia i han recuperat un títol que ja van aixecar en dues ocasions consecutives, el 1997 i el 1998, totes dues derrotant el totpoderós Barça.

Amb més de 3.000 aficionats a les graderies del Nou Sardenya, els graciencs no han desaprofitat la condició d'amfitrions per superar el Girona a base d'il·lusió i de treure petroli en les jugades a pilota parada. Els dos gols de l'Europa han arribat a base d'estratègia, el primer en el minut 15 quan Alberto González, germà de l'entrenador de l'Espanyol, ha rematat de cap al fons de la porteria de Palatsí una falta picada per Javi Lara.

Amb 1-0 favorable als escapulats s'ha arribat al descans i, en la represa, el conjunt de Pedro Dólera ha fet el segon al minut 64. En un córner picat per Javi Lara, Álex Poves, també de cap, ha establert el 2-0. El Girona, amb un equip farcit d'habituals suplents, ha intentat reaccionar i ha estat capaç de reduir distàncies per mitjà de Christian Alfonso en el minut 73. Encara quedava més d'un quart d'hora per al final, però l'Europa, que s'ha convertit en el "matagegants" d'aquesta 26a edició, ha pogut resistir i s'ha convertit en tricampió de la Copa Catalunya.

El capità Álex Cano ha estat l'encarregat d'aixecar la copa de campions al cel i ha provocat l'èxtasi al camp gracienc. Festa de les grosses a la vila de Gràcia, que ara somia que el seu equip pugui culminar la temporada amb l'ascens a la Segona Divisió B. El Girona, per la seva banda, no ha pogut estrenar el seu palmarès en aquesta competició i ara es pot centrar en la seva lluita per les posicions capdavanteres de la Lliga Adelante.