Bàsquet

L'Eurolliga Femenina, amb l'Spar Girona, endarrerida i amb canvi de format

L'Spar Girona ja sap com haurà d'afrontar la nova Eurolliga, que, com la inacabada del curs passat, ha quedat condicionada per la pandèmia. Abans, les gironines hauran de superar l'eliminatòria prèvia, que s'endarrereix fins a finals d'octubre.

Xevi BardoletActualitzat

Després d'una setmana d'incertesa, FIBA Europa ha aprovat un nou format i un endarreriment de l'Eurolliga femenina. Per garantir la seguretat de la competició i evitar afrontar una immensa diversitat de protocols propis de cada país, s'organitzaran "bombolles" per a la fase regular. Aquesta, constarà de 4 grups de 4 equips cadascun -i no 2 de 8 com fins ara-, que es concentraran en un sol pavelló durant les dues tongades de partits que es faran. Del 29 de novembre fins el 5 de desembre es disputarà la primera volta, amb 3 partits per a cada equip. Del 17 al 23 de gener es disputarà la segona volta, amb tres partits més. Els dos primers classificats de cada grup jugaran els quarts de final a doble partit el març i no hi haurà premi de passar a l'Eurocup per al tercer classificat.

Amb la nova composició de la competició l'Spar Girona aniria a parar al grup C, on hi ha el poderós Iekaterinburg rus, l'Schio Italià i el Riga de Letònia. Però abans, l'Uni haurà de superar una prèvia davant el Sepsi de Romania, també amb novetats. Ja no hi haurà l'anada i tornada que s'havia de disputar aquest setembre, sinó que l'accés a la màxima competició continental es decidirà amb un partit únic en una seu encara per determinar, el 28 o 29 d'octubre.

L'Uni Girona jugant l'últim partit de l'última Eurolliga a Lattes (@MrSubi95)

Cal recordar que FIBA Europa ja va decidir endarrerir l'Eurocopa al gener, amb el Cadí La Seu com a equip català afectat. En el grup de les de l'Alt Urgell hi aniria a parar també l'Uni Girona en cas que el conjunt d'Eric Surís no superés la prèvia de l'Eurolliga.

 

Anar al contingut