Bàsquet

L'Eurolliga decideix en una votació telemàtica si es reprèn la competició

Els 11 equips de l'Eurolliga amb llicència A votaran a favor o en contra d'acabar la màxima competició continental, prevista per al juliol en una seu única. En els clubs hi ha divisió d'opinions, tot i que els jugadors es mostren majoritàriament contraris a la represa
Redacció Esport3 Actualitzat
Nikola Mirotic intenta aturar Kyle Hines en el duel d'Eurolliga entre el Barça i el CSKA de Moscou (EFE)
Nikola Mirotic intenta aturar Kyle Hines en el duel d'Eurolliga entre el Barça i el CSKA de Moscou (EFE)

Una votació telemàtica dels 11 equips de l'Eurolliga amb llicència A i accionistes de l'ECA (Euroleague Media Assets SA), prèvia exposició dels pros i contres per part del president executiu, Jordi Bertomeu, decidirà demà si es reprèn la competició. El mateix Bertomeu tindrà la potestat de decantar la votació si hi hagués empat, en cas que algun club s'abstingués.

Alguns clubs de lligues decidides a acabar, com Barça, Baskonia i Madrid, de l'ACB, i Maccabi, de la Lliga israeliana, es mostrarien favorables a jugar. Equips amb les lligues cancel·lades definitivament, com l'Olimpia de Milà, a Itàlia, o el Panathinaikos, a Grècia, serien més contraris a la represa.

I què hi diuen els principals protagonistes? Doncs majoritàriament, hi estan en contra, preocupats pel risc d'infecció i pel perill de lesionar-se davant la curta preparació. I això és el que van manifestar ahir a l'Eurolliga. Però, a diferència de l'NBA, on hi ha un sindicat de jugadors amb molta influència, a Europa, el pes de l'opinió dels jugadors és menor. Un altre tema que ha impactat l'entorn de la competició ha estat la mort del metge del CSKA per complicacions derivades del coronavirus. Tenia 44 anys.

El pla inicial de l'Eurolliga era acabar les sis jornades de la fase regular i disputar una final a 8. Tot, del 4 al 26 de juliol, en una seu única, per decidir. És clar que, ara mateix, mobilitzar els 18 equips de 10 països durant tants dies sembla una quimera.

Anar al contingut