Marc Márquez
Marc Márquez ha fet una remuntada de vertigen en la segona part de la cursa (EFE)
Motor

L'estratègia en el canvi de moto catapulta Marc Márquez a la setena victòria seguida en el GP d'Alemanya

Jugada rodona del 'Tro de Cervera', que deixa enrere un Rossi sense poder de reacció i un Lorenzo que s'ha tornat a inhibir de la competència sobre pista molla

Actualitzat

La previsió en l'estratègia ha donat la victòria a Marc Márquez en un Gran Premi d'Alemanya molt agitat. La prova de Sachsenring continua sent un talismà per al pilot d'Honda, que ja fa set anys seguits que hi guanya.  

Cal Crutchlow ha estat el segon classificat i Andrea Dovizioso, el tercer, en una cursa que s'ha decidit, com moltes de Fórmula 1, en el pas pels boxs. Tot i que ja no ha plogut al circuit, la prova ha estat declarada sobre aigua i, a mesura que l'asfalt s'ha anat eixugant, la majoria de pilots han decidit canviar de moto per poder rodar amb els pneumàtics més adients. Márquez, que ha tingut molts problemes en la primera part del recorregut (fins i tot ha tingut una sortida de pista en què li ha estat útil l'afició al "dirt track") i anava endarrerit pel que fa a Valentino Rossi i les Ducati més potents, ha estat el primer a fer el canvi, i l'aposta li ha sortit rodona.

Fins a aquest punt, pilots com Jack Miller, Scott Redding i Héctor Barberá ocupaven les primeres posicions, i Rossi lluitava per no perdre passada. Amb les gomes noves, Márquez ha fet honor al malnom del 'Tro de Cervera', ha culminat una remuntada implacable, ha recuperat gairebé quatre segons per volta als líders i ha guanyat posicions tant amb avançaments com aprofitant que la resta de pilots seguien el seu exemple i entraven al "pit lane".

Finalment, Rossi, massa reticent a entrar al box, ha estat vuitè i s'ha vist superat fins i tot per Dani Pedrosa, que també venia des del darrere i ha acabat sisè. Jorge Lorenzo, en canvi, ha estat desaparegut. Com en altres curses en superfície molla, ha estat absent i no ha parat de perdre posicions fins que ha acabat quinzè. És, potser, el gran derrotat del cap de setmana. Márquez ja li treu 48 punts en la classificació. A Rossi n'hi treu 59.

Pel que fa a altres catalans, Maverick Viñales ha estat dotzè; Aleix Espargaró, catorzè, i Tito Rabat, setzè. Pol Espargaró ha hagut de plegar per una avaria.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut