L'estrany cas d'Ophélie-Claude Boxberger: li haurien injectat EPO quan estava dormint

L'atleta francesa s'arrisca a quatre anys de suspensió per un dopatge que podria ser provocat sense el seu coneixement

Actualitzat
Ophélie Claude-Boxberger, en una imatge d'arxiu

Després de donar positiu per EPO el passat mes de setembre, el cas d'Ophélie Claude-Boxberger pot viure un gir inesperat. L'atleta francesa, que sempre ha clamat la seva innocència, pot tenir ara una coartada: una persona dins del seu entorn pròxim hauria confessat haver-li inoculat el producte dopant sense el seu coneixement.

Aquesta confessió, si es confirmés com a veraç, podria suposar un canvi radical en un cas que pot arribar a comportar una sanció de 4 anys per a la saltadora de tanques. "Ara he entès com era possible que trobessin EPO al meu cos. Aquesta persona ha aprofitat un moment de feblesa física i psicològica per part meva. Hi ha premeditació, voluntat de perjudicar la meva carrera i exercici il·legal de la medicina", assegura Claude-Boxberger sobre un cas que s'ha anat complicant.

Les autoritats franceses no s'han pronunciat sobre aquest gir dels esdeveniments a l'espera de poder confirmar la confessió, que suposadament és d'Alain Flaccus, company de la mare de l'atleta i membre de l'equip esportiu de Claude-Boxberger. A ningú se li escapa que es podria estar sacrificant per evitar una sanció que suposaria molt probablement el final de la carrera per a la francesa.

Anar al contingut