Actualitat blanc-i-blava

L'estadi de Cornellà - el Prat preveu un espai memorial per acollir les cendres dels seguidors difunts

El Boca Juniors va ser qui va començar construint un panteó exclusiu per als seus seguidors més fidels. Ara, el màrqueting funerari s'ha estès a molts clubs esportius, fins i tot l'Espanyol. El futur nou estadi de l'Espanyol a Cornellà - el Prat també preveu un espai memorial, capaç per a unes cinc mil urnes que acolliran les cendres dels socis blanc-i-blaus que vulguin ser enterrats ben a prop de l'escenari dels partits. Aquesta fórmula suposarà per al club uns ingressos aproximats d'uns quatre milions d'euros, el vuit per cent del cost de la instal·lació.

Actualitzat

Els seguidors de l'Hamburg, el club més antic de la Bundesliga, tenen fama de ser els més apassionats del futbol alemany. Com s'acostuma a dir, porten els colors al cor i són fans del seu equip fins a la mort. I també més enllà de la mort. Des de fa un any, una funerària alemanya organitza funerals exclusius per als aficionats de l'Hamburg, amb taüts, làpides i urnes personalitzats amb els logotips i els colors del club estimat. Molts dels fanàtics seguidors hamburguesos han demanat ser enterrats a la mateixa gespa del Nordbank Arena, però, com que la llei alemanya no ho permet, el club hanseàtic ha decidit construir, a prop de l'estadi, un cementiri exclusiu per a socis. S'espera que a finals d'any ja pugui entrar en funcionament i, de moment, ja s'admeten reserves a partir de 300 euros.

Molts dels seguidors morts del Boca Juniors ja fa temps que descansen en un cementiri propi del popular club de Buenos Aires. Però és al Regne Unit on és més habitual que els mateixos camps de futbol acullin les despulles d'aficionats. És el cas del Plymouth, club de la segona divisió anglesa, que periòdicament celebra cerimònies funeràries en un espai reservat darrere de les porteries. O de l'Everton, de la Premier League, que té projectat un canvi d'estadi, i està estudiant la manera de traslladar també les restes dels seguidors enterrats a la gespa del vell Goodison Park.

Fans més enllà de la mort. Un fenomen que no es limita al món del futbol. Als Estats Units, la febre pel beisbol, un dels esports nacionals, arriba a la indústria funerària. I presenten casos com el d'un fanàtic seguidor dels Yankees de Nova York, que ja ha comprat l'urna que algun dia acollirà les seves cendres, amb el logo dels Yankees, per descomptat. I és que cada cop són molts els aficionats que volen traslladar la passió pels seus colors mes enllà de la mort.

Anar al contingut