Gemma Mengual, somrient després de rebre la Creu de Sant Jordi
Esports

L'esport català rep cinc de les creus de Sant Jordi que s'han lliurat aquest dimecres

Romà Cuyàs, comissari del Projecte Olímpic Barcelona 92, la nedadora Gemma Mengual, el Club de Golf Sant Cugat, el Club Natació Reus Ploms i l'Handbol Granollers, entre els premiats

Actualitzat

Aquest dimecres s'ha lliurat la Creu de Sant Jordi a 29 persones i 24 entitats dels àmbits més diversos. Un any més, l'esport també ha tingut el seu paper destacat a la festa. Cinc de les creus atorgades han estat per a esportistes i clubs.

L'esport català també ha tingut protagonisme en el lliurament de la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat. És el cas de Romà Cuyàs, comissari del Projecte Olímpic Barcelona 92 i membre del Comitè Executiu dels Jocs de Barcelona. O la nedadora Gemma Mengual, 17 medalles d'or, 18 de plata i 12 de bronze, entre campionats del món, europeus i Jocs Olímpics. Ha participat en quatre Jocs. Però potser el més important és que ha estat determinant en la popularització de la natació sincronitzada a casa nostra.
       
En el capítol d'entitats, reconeixement per al Club de Golf Sant Cugat, el degà dels clubs de golf de Catalunya, que va tenir el primer camp de 18 forats del país i que segueix als seus terrenys originals del Vallès. També ha rebut la Creu de Sant Jordi el Club Natació Reus Ploms, pel treball constant per la difusió de l'esport de base i la seva popularització. Fundat com a club de natació, ha anat ampliant el nombre de seccions fins arribar a les 14 actuals.

I ovació unànime quan el president de l'Handbol Granollers, Josep Pujadas i Maspons, s'ha acostat a rebre la Creu de Sant Jordi per la tasca social i esportiva que des de fa més de setanta anys ha vingut realitzant aquest club, pioner a l'estat espanyol en la introducció de l'handbol. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut