Esports

L'esport català reclama un "pla Marshall" per superar la crisi del coronavirus

El president de la UFEC, Gerard Esteva, creu que calen uns 25 milions d'euros per evitar que la meitat de les entitats esportives del país hagin de plegar

Àlex OlivaActualitzat

El món de l'esport català necessita un "pla Marshall" per evitar enfonsar-se per culpa de la crisi del coronavirus. És el que ha reclamat aquest dimecres el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, que avisa que, si no hi ha un ambiciós pla d'ajudes, el cinquanta per cent de les entitats esportives del país podrien haver d'abaixar la persiana.

L'aspecte central d'aquest pla de xoc que reclama la UFEC és econòmic. El moll de l'os, segons Esteva, és la creació d'un fons de contingència de 25 milions d'euros "per a tot el sector esportiu sense ànim de lucre, és a dir, clubs, federacions, consells esportius i altres entitats, perquè puguin pal·liar tot el dany causat per la Covid-19". D'aquests 25 milions, la Generalitat ja n'està aportant uns 15 "i hem de veure com la resta d'entitats pot tenir les seves ajudes". En aquest sentit, la UFEC es dirigeix "a totes les administracions: l'estatal, l'autonòmica, les diputacions i els ajuntaments".

Des d'un punt de vista fiscal, la UFEC reclama que, al món de l'esport, l'IVA passi del 21% actual al superreduït del 4% i que hi hagi reduccions a l'IRPF per als usuaris de les instal·lacions i els clubs esportius. Aquest pla s'ha treballat conjuntament amb la resta d'unions esportives de la resta de l'estat.

"Aquest fons de contingència, el necessitem el més aviat possible, ja que no recuperarem la normalitat esportiva fins al juliol o agost com a mínim. Estem parlant de sis mesos amb una situació de baixada d'ingressos espectacular. L'ajuda econòmica ha de ser immediata, és un dels precs que fem a les administracions".

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut