AIRE LLIURE

L'esport a l'aire lliure es multiplica durant el postconfinament

Des que està permès fer esport per franges horàries, hi ha hagut un increment del setanta-un per cent de la pràctica d'esport a l'aire lliure, en detriment de l'esport "indoor"

Imma Casares FerreiroActualitzat

Més corredors de l'habitual, més ciclistes, més gent que surt a caminar a pas lleuger. No és una sensació falsa. Si una constatació ha deixat el confinament, i en aquest cas el postconfinament gradual, és l'augment de l'activitat física outdoor. Una reconeguda marca de dispositius electrònics ha publicat unes dades del 2020 que confirmen que des del 2 de maig, dia en què es va començar a permetre, la pràctica d'esport a l'aire lliure a l'estat espanyol ha augmentat en un setanta-un per cent.

 

 

Si durant el preconfinament, és a dir, de l'1 de gener al 13 de març, la mitjana d'usuaris actius d'aquests dispositius que practicaven esport a l'aire lliure era del 37,5 per cent, i durant el confinament, és a dir, entre el 14 de març i l'1 de maig, era del 16 per cent, del 2 al 18 de maig la mitjana d'usuaris ha estat del 58,4 per cent.

Aquest augment exponencial l'ha ensenyat el videoperiodista en un vídeo Raül Gallego Abellán, que viu a Barcelona i va sortir a córrer dilluns. En aquest entrevista explica que ha hagut de desmentir que el vídeo no fos real i que ha hagut de reivindicar l'autoria.

 

 

Les dades que recull la marca finlandesa Suunto deixa clar que els seus usuaris surten al carrer de manera massiva durant les hores establertes per les autoritats per a la pràctica de l'esport. Això vol dir que hi ha clarament dos pics, que van de les 09.00 a les 10.00 del matí i a partir de les 22.00.

 

Mentre que la gent que surt a córrer, surt amb bicicleta o surt a caminar s'ha multiplicat per set des del 2 de maig passat, hi ha hagut un descens clar de la pràctica de l'esport indoor. El ioga, la bicicleta estàtica, la cinta o els circuits d'entrenament -autèntics protagonistes del confinament més sever- han disminuït en un 62 per cent des que va entrar en vigor el permís per franges per a la pràctica de l'esport.

 

 

Anar al contingut