Espanyol

El millor Espanyol de la temporada cau per la mínima al Reale Arena (2-1)

L'Espanyol ha buscat el gol de l'empat fins al darrer minut davant una Reial Societat que s'ha acabat emportant els tres punts

Josep CochActualitzat

L'Espanyol s'ha presentat al Reale Arena amb les baixes de darrera hora del lateral Òscar Gil i del migcampista Keidi Bare. Davant d'això, de la dificultat del rival i el degoteig de gols rebuts, Diego Martínez ha decidit plantejar el partit protegint més l'estructura defensiva amb la presència de tres centrals.

Amb aquestes premisses ha arrencat el partit, i ho ha fet amb una declaració d'intencions clara per part dels dos equips. La Reial Societat fent-se propietària de la pilota i l'Espanyol esperant amb una línia avançada i pressionant la sortida de pilota de l'equip basc.

Superats els deu minuts de joc, l'Espanyol ha començat a desempallegar-se del domini "txuri-urdin" i a apropar-se a l'àrea de Remiro. Això, sí, sense generar perill. I quan l'equilibri era un fet, una errada en cadena entre Oimar i Álvaro Fernández, a qui se li ha fet de dia, ha arribat Take Kubo a tota velocitat per robar la pilota amb la punta de la bota i Sorloth, tot sol, marcar l'1 a 0.

Però la capacitat de reacció de l'Espanyol ha estat immediata. Córner que força l'equip de Diego Martínez i lliçó d'estratègia del gallec. Jugada de pissarra, assistència de Sergi Darder i rematada final d'Edu Expósito des del límit de l'àrea que ha empatat el partit dos minuts després.

La Reial s'ha llençat a l'atac a la recerca del segon i Sorloth ha disposat d'una oportunitat en una rematada de cap que ha fet lluir Álvaro Fernández. En el minut 29 una recuperació de Mikel Merino, que ha vist com baixava Brais Méndez pel carril del 8 i superava Álvaro Fernández, que no ha pogut fer res per evitar el 2 a 1. L'Espanyol havia de tornar a remar.

En el 31, una errada de Remiro ha estat a punt de recuperar-la Joselu a l'interior de l'àrea, però el porter de la Reial ha pogut refer-se. En el 35, Joselu, molt actiu, recupera una pilota al mig del camp i acaba la jugada rematant de lluny, sense problemes per Remiro.

Nova acció de perill de la Reial: Mikel Merino assisteix Sorloth i gran acció defensiva de Lele Cabrera, que desbarata l'oportunitat clara de gol de l'equip basc. La primera meitat acaba amb avantatge de 2 a 1 favorable a la Reial Societat.

La segona part ha començat amb una rematada de Fernando Calero després d'una falta que ha tret Expósito i que ha sortit fregant el pal. En el 53 entra al camp Puado per Omar, canvi ofensiu de Diego Martínez.

En el 55, nova falta que treu l'Espanyol, rematada de cap de Joselu i Remiro rebutja la pilota amb els punys. Ara és l'Espanyol qui ha fet  un pas endavant, controlant el joc i buscant la porteria de Remiro. En el 57 la Reial surt molt bé de la pressió i la rematada de Sorloth l'atura molt segur Álvaro. El noruec, protagonista de la majoria de jugades de perill de l'equip Imanol Alguacil.

En el 62, córner que treu Kubo i Aritz Elustondo entra sol pel primer pal i la pilota surt fora per ben poc. Moments d'angoixa per a l'Espanyol, que es defensava amb tot dels atacs de l'equip basc. En el 73, nova falta que treu Expósito i Calero no hi arriba per ben poc.

Diego Martínez ho ha posat tot damunt de la gespa d'Anoeta, donant entrada a Dani Gómez i Aleix Vidal en substitució de Calero i Expósito. I tot seguit nova oportunitat per a la Reial, però la rematada de David Silva surt desviada a l'esquerra d'Álvaro. I en el minut 84 gran ocasió en una nova falta treta a la zona de tres quarts i rematada de cap de Cabrera que treu in extremis Álex Remiro.

També ha entrat Pol Lozano per Vinicius Souza. L'Espanyol ha estat abocat a la porteria de la Reial buscant el gol de l'empat en els últims minuts del partit. En el 91, rematada de Darder que entre la defensa i Remiro rebutgen a córner. I amb el partit trencat, ara Momo Cho ha xutat fora per ben poc en el 94.

Finalment, el resultat ja no s'ha mogut més i l'Espanyol marxa d'Anoeta de buit, en el que ha estat el millor partit -el més complet- de la temporada dels de Diego Martínez.