Espanyol

L'Espanyol treu el màxim profit de les errades del Granada per sumar els últims tres punts de la temporada (1-2)

Dues errades del Granada en els minuts inicials han facilitat la victòria de l'Espanyol en l'última jornada de Lliga

Daniel AlentoActualitzat

L'Espanyol no ha necessitat fer un bon partit per sumar els tres punts al camp del Granada (1-2). N'ha tingut prou amb aprofitar les errades del seu rival en els primers minuts per seguir aspirant a acabar vuitè i i millorar els ingressos del club per drets televisius. Els blanc-i-blaus han afrontat el seu últim partit de Lliga amb l'onze de gala: Diego López, Marc Navarro, David López, Diego Reyes, Aarón, Marc Roca, Víctor Sánchez, Pablo Piatti, José Manuel Jurado, Leo Baptistao i Gerard Moreno.

El Granada, un dels equips que ha perdut la categoria, venia de cedir en els seus 7 partits anteriors. Dues accions matineres aquests divendres li han impedit tancar la seva ratxa negativa. En el primer atac blanc-i-blau David Lombán, intentant desviar una centrada en el minut 3, ha posat la pilota al peu de Leo Baptistao per batre el porter Guillermo Ochoa. En la segona arribada, en el minut 8, Ruben Vezo ha introduït a la seva porteria una centrada de Baptistao, en una jugada que els locals han demanat fora de joc del davanter brasiler.

La primera aproximació dels andalusos amb perill a la porteria espanyolista ha estat en el minut 14, amb un xut des de la frontal del belga Andreas Pereira que Diego López ha desviat amb problemes. Vuit minuts més tard, amb els mateixos protagonistes, López no ha calculat bé el bot de la pilota davant seu en el gol del Granada. Pereira ha tornat a provar sort en el minut 27 davant la inoperància ofensiva del seu rival, que després del 0 a 2 havia deixat de generar joc. En el minut 35, el porter de l'Espanyol ha aturat un xut de falta directe del belga, un autèntic malson pels visitants.

Després de passar pels vestidors, l'Espanyol ha començat la segona meitat decidit a recuperar les regnes del matx. Però el Granada, gràcies als seus bons minuts del final de la primera meitat, havia recuperat la confiança. Pereira, jugador cedit pel Manchester United, continuava trobant massa espai lliure per desenvolupar el seu futbol. L'entrenador local Tony Adams, però, ha donat un respir a l'Espanyol substituint el seu millor home en el minut 60. Tot i això, Lombán ha posat l'ai al cor dels de Quique Sánchez Flores amb un xut de falta ras que ha marxat fora per poc.

L'única ocasió de l'Espanyol de la segona part ha estat en un contraatac. Leo Baptistao tenia desmarcat Jurado, però s'ha estimat més xutar ell mateix en el minut 72. La pilota, però, no ha trobat porteria. El Granada ha continuat atacant. En el minut 80 Isaac Cuenca ha tingut una bona oportunitat per empatar. Dos minuts més tard, Víctor Alvárez i Hernán Pérez han entrat per Piatti i Baptistao. A l'última jugada del partit, el porter local ha pujat a buscar la rematada per tancar l'etapa del club a Primera sumant, com a mínim, un punt. Amb aquesta victòria l'Espanyol ha arribat a les set com a visitant, igualant la marca que va establir la temporada 98-99.